Topp Tio böcker när jag behöver något lätt och kul

Topp Tio Tisdag

Denna vecka vill The Broke and the Bookish att vi ska dela med oss av tio böcker som vi läser när vi behöver något lätt och kul. Vi tycks alla vara rörande överens om att det var en väldigt svår uppgift. Mycket av det jag läsa för att det är lätt och kul har också en lite mörkare sida.

1. The Fry Chronicles av Stephen Fry är charmig och humoristisk. Det är min go-to bok när saker och ting känns lite tufft och den får mig alltid att må bättre.

2. Får en säga Harlequin-kärleksromaner? De flesta av dem är väldigt lättsmälta, kanske inte alltid så kul, men det kräver inte så mycket att läsa dem.

3. Hello Kitty måste dö av Angela S. Choi är en ganska mörk berättelse, men har en hel del absurd humor som gör att jag gärna läser om den.

4. Visst att en gråter en hel del till En man som heter Ove, men det blir en hel del skratt och mys också. Sidorna svischar förbi så den är definitivt lättläst.

5. Simona Ahrnstedts böcker Överenskommelser och Betvingade hör även hemma på denna lista. Lättläst och välskriven romance är alltid bra att ha när en vill ha något lätt och kul.

6. Tyvärr har filmen förstört Linas kvällsbok för mig, men när jag läste boken av Emma Hamberg garvade jag och tvingade folk kring mig att läsa.

7. Divergent-trilogin är lite mörk i tonen, men att läsa dessa böcker på nästan femhundra sidor går så fort att det nästan känns snopet att vara klar med dem.

Nu tror jag faktiskt inte att jag kommer på fler… Får kanske uppdatera listan senare under dagen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på Topp Tio böcker när jag behöver något lätt och kul

  1. Monika skriver:

    Jag tycker det var otroligt svårt den här gången. Jag gillar nog inte den typen av böcker.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Ärligt talat så vänder jag mig till helt andra källor än böcker när jag vill ha något lätt och kul. Fanfiction, till exempel.

      Men nästa vecka lär bli lättare, tror jag.

  2. Pingback: Addendum till min topp tio lista - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.