Topp tio böcker på höstens TBR-lista

Topp Tio Tisdag

I denna veckas Top Ten Tuesday så är ämnet Top Ten Books On My Fall 2013 TBR List. Även om jag läste nästan alla böcker på sommarens TBR-lista, så tror jag inte att det kommer att ske i höst. Jag hoppas mest på att prioritera mina utmaningar.

Utan inbördes ordning:

1. Bibliotekskatten Dewey av Vicki Myron och Brett Witter var en av de böcker jag köpte för ett presentkort jag vann förra året. Med tanke på hur länge jag har längtat efter att läsa den, så känns det som om det är på tiden.

2. Över näktergalens golv av Lian Hearn. Det är nästan tio år sedan jag läste denna serie, Sagan om klanen Otori, och jag känner att det är dags att läsa om.

3. På kudde av gräs av Lian Hearn. Se ovan.

4. Under lysande måne av Lian Hearn. Se nummer 2.

5. Harry, a History av Melissa Anneli fick jag i julklapp förra året av min syster och målet är att jag ska ha hunnit ha läst den innan årets julafton. Ska bli spännande!

6. Draksjukan av Stefan Arvidsson är en sådan bok som jag har haft i min bokhylla i evigheters evighet utan att den har blivit läst.

7. Everythings Eventual 1408 av Stephen King är en bok jag började läsa och sedan lade ifrån mig. Nu, kanske fyra år senare, vill jag definitivt läsa ut den.

8. Röd Azalea av Anchee Min är en av böckerna till tre på tre. Givetvis ska jag även läsa Red China Blues av Jan Wong nu under hösten.

9. Veronika bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho är den bok som jag har kvar av boktolvan som jag drar mig för. Jag älskar filmen, men jag är desto mindre säker på om jag ens kommer att gilla Coelho…

10. Enhörningen av Peter Lasdun är ett sådant där bokrea-impulsköp som sedan aldrig har blivit läst trots att det har gått säkert fem-sex år sedan jag köpte den. Eftersom den ingår i min boktolva kommer den nog bli läst nu i höst.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Topp tio böcker på höstens TBR-lista

 1. Annika skriver:

  Det kan vara svårt att tro men jag har läst och älskat Bibliotekskatten Dewey 🙂

 2. Carro skriver:

  Ingen av dessa står på min direkta läslista. Och ha inte några förutfattade meningar om Coelho nu 😉

 3. Monika skriver:

  Oj, här känner jag bara igen katten Dewey. Det är bra om du läser den så kan du berätta sedan vad du tyckte, så jag vet om jag ska läsa den 🙂

 4. Linda skriver:

  Oj, jag känner bara till en bok och det är katten Dewey:).

 5. Lottens Bokblogg skriver:

  Här var det många okända! Två som jag läst. Röd Azalea läste jag i förra Makeutmaningen och Coelhos har jag också läst. Ska bli intressant att se vad du tycker sen!

 6. Bokdamen skriver:

  Har inte läst någon av dessa, men har gått och sneglat på Dewey så det ska bli kul att höra vad du tycker om den. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.