Topp tio bokliga problem jag har

Topp Tio Tisdag

Denna vecka är det en rätt enkel Top Ten Tuesday, till skillnad från förra veckan då jag gick helt bet på den. Veckans tema är Ten Book Related Problems I Have (could be serious or fun!), och mitt svar ska läsas med glimten i ögat. Då kör vi!

(Serierutan till höger ska läsas från höger till vänster på japanskt vis.)

Bildkälla: Fullmetal Alchemist av Hiromu Arakawa

Bildkälla: Fullmetal Alchemist av Hiromu Arakawa

  1. Jag lever i en ständig rädsla för att bli levande begravd under en bokhög som rasar.
  2. Jag har möblerat om i bokhyllor för att skapa illusionen om plats, men efter bokrean kommer nog platsbristen vara ett faktum.
  3. Dammråttorna förökar sig i en snabbare takt än jag hinner att dammsuga.
  4. När jag städar i bokhyllorna händer det att jag skriker till därför att jag hittar döda getingar, humlor och bin långt in i dem. (Har fruktansvärd fobi).
  5. Jag har så mycket böcker att det ibland känns svårt att få överblick över vad jag faktiskt har. (Tacka gudarna för Book Collector!)
  6. Av någon anledning får jag för mig att möblera om i hyllorna och då letar jag alltid efter boken där den tidigare stått. Jag letar fortfarande efter Tolkien i min fantasybokhylla trots att den inte har stått där på sju år.
  7. Av ytterligare någon konstig anledning står titlar av samma författare inte alltid tillsammans, men jag vågar inte flytta om på grund av ovanstående punkt.
  8. Jag vill ha någon form av snyggt sorteringssystem, men på grund av platsbristen blir det att jag får knöka in böckerna lite hipp som happ.
  9. Tanken på att flytta gör mig lite kallsvettig. Vem kommer ställa upp på att hjälpa mig förflytta denna mängd böcker?!
  10. Just nu har jag alldeles för mycket böcker som jag vill läsa nu på stört att det är svårt att välja vilka böcker jag ska läsa härnäst.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på Topp tio bokliga problem jag har

  1. Monika skriver:

    Punkt 9 hade jag också problem med… nu sist vi flyttade fick vi använda oss av flyttfirma 🙂

  2. Snowglitter skriver:

    Punkt 1 var ju bara för bra 😀 vilken ironisk död alltså!

  3. Arhg, att hitta en geting liggande någonstans, då skriker jag också.

  4. Boklysten skriver:

    Nummer 7 har jag, pinsamt nog, också problem med. Nummer 9 gick jag igenom för ett par år sedan och jag tyckte faktiskt riktigt synd om flyttkarlarna – jag riktigt hörde hur de svor ve och förbannelse över idioten som flyttade ett helt bibliotek på årets varmaste dag.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag har funderat på om jag skulle flytta ut någon bok så att jag kan få in Sarah Waters senaste i hyllan bredvid de andra, men den skiljer sig så i storlek att det skulle störa hela systemet jag har i hyllorna.

      Misstänker att det kommer att låta likadant när jag flyttar 😉

  5. Johanna skriver:

    Haha, det blir ett verkligt test av vilka vänner som är något att ha om man utsätter dem för att hjälpa en att flytta alla ens böcker till ny bostad 😉

  6. Lena skriver:

    Jag skulle verkligen gallskrika om jag hittade döda getingar bland böckerna. Getingar är min största skräck. Jag har bestämt att aldrig flytta mer. Var rena mardrömmen med alla böcker sist. Inte har antalet blivit mindre sedan dess heller.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag är livrädd för getingar. Det vanligast jag gör på sommaren är att störta upp från bordet och rusa iväg, därför att det har kommit fram en geting.

      Jag måste ju tyvärr flytta (kan ju inte bo hemma hos föräldrarna för evigt). Men jag har lite smått spanat in ett hus snett över gatan. Kan ju packa ihop böckerna i kartonger och köra över med skottkärran XD

  7. Lena C skriver:

    Jag höll på att laga fint i bokhyllorna på biblioteket en morgon innan kollegorna och kunderna hade kommit och råkade såklart röra i en död fluga som smulades sönder innan jag la märke till den. Och vad jag skrek till..tur att ingen var där D: Usch, usch!
    Det där med att flytta kommer nog vara ett problem för mig med. Får se hur det går sen 😀

  8. Therése skriver:

    Haha, vilken träffsäker lista!
    Ang flytta böcker, att jag har så pass lite böcker som jag ändå har, har nog mkt med allamina flyttar att göra (7 st men då till nya städer varje gång). Till sist kände jag att det inte funkade längre. Fast sen senaste flytten har jag startat bloggen och dubblerat mängden böcker…

  9. Lottens bokblogg skriver:

    Haha, bra punkter där!
    När vi flyttade så klagade flyttfirman på att det var så många, så väldigt många tunga kartonger…

  10. Helen skriver:

    Många bra punkter här! Det där med att inte hitta böcker känner jag väl igen! Hade lite hjälp med städ här hemma av en i familjen, Oj Oj vilka problem jag hade innan alla böcker var där dom skulle vara =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.