Topp tio mest minnesvärda bikaraktärer

Topp Tio Tisdag

Denna Top Ten Tuesday är ämnet Top Ten Most Memorable Secondary Characters. Vilket roligt ämne!

1. Oshima. Bibliotekarien från Haruki Murakamis Kafka på stranden är en av mina favoritkaraktärer någonsin och bilden av honom är fortfarande kristallklar i mitt minne. Kafka själv kommer jag inte ihåg så väl, men Oshima lär jag inte glömma i första taget.

2. Cinna från Hungerspelen är en av anledningarna till att jag inte riktigt ville se filmen, därför jag ville inte förlora den bild jag har av honom i mitt huvud. Bland annat vill jag inte förlora den röst som min fantasi har gett honom. Den är helt perfekt. Jag gillar hans kreativitet och dynamiken mellan honom och Katniss.

3. Finnick Odair är även han från ovanstående trilogi. Finnick beskrivs som hur snygg som helst, vilket gör det ganska lätt att glömma att han är smart och vann sina spel av en anledning.  Han är nog min favoritkaraktär i hela trilogin.

4. Johanna Mason. Hon omnämns redan i Hungerspelen som den vinnare som lurade hela spelfältet att tro att hon var svag, för att i slutet visa sig vara en mördarmaskin. Den Johanna en senare får lära känna är väldigt ilsken, rak på sak och har inte världens bästa interpersonella färdigheter. Men jag gillar hennes relationer till Katniss.

5. Tara Finke. Min favoritkaraktär i Francesca. Så himla cool.

6. Severus Snape har jag pratat om tusen gånger tidigare, så jag gör det inte igen. Vi kan säga att the Deathly Hallows fick mig att gråta.

7. Remus Lupin. Trots att jag kanske har lite roligt åt hans namn stundtals, är han en av mina favoritkaraktärer i serien. Han är definitivt en av de bästa lärarna de har haft.

8. Det här kanske är fusk när jag tänker efter, men James från Maggie Stiefvaters Lament var en sådan bra bikaraktär att han senare fick en egen bok i serien. Den enda karaktär som jag tyckte om i Stiefvaters debutroman var den sarkastiske säckpipespelaren och han blev ju inte sämre när han senare själv fick vara huvudperson.

9. Parvaneh från En man som heter Ove tar inte någon skit. Allra minst Oves. Hennes relation till Ove är bland det finaste i boken.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 svar på Topp tio mest minnesvärda bikaraktärer

 1. Nike skriver:

  Åh, Parvaneh!

  Kul ämne, som sagt. Fick plötsligt jättesvårt att komma på en enda egen bikaraktär :/

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag hade jättesvårt i början, därför att alla bikaraktärer jag kom ihåg var de från Hungerspelen eller Kafka på stranden. Fick rådbråka min hjärna ett bra tag innan jag kom på några ytterligare…

 2. Nike skriver:

  (Och Lupin kommer aldrig att undkomma mina association till blommor…)

 3. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag gav upp veckans Top Ten, då jag aldrig kommer ihåg namn… När jag ser din lista så tänker jag att både Cinna (fast jag undrar om det inte är en annan karaktär… vad han nu hette… Hamish??? som är min favorit där) och Parvaneh kunde ha platsat

 4. Monika skriver:

  Parvaneh är en klar favorit 🙂

 5. Pingback: Harry Potter Moment of the Week: Favoritlärare - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.