Topp tio populära författare jag ännu inte läst

Topp Tio Tisdag

Då var det tisdag igen och det innebär att det är Top Ten Tuesday. Veckans tema är Top Ten Popular Authors I’ve Never Read. Jag visste inte riktigt hur jag skulle tolka detta, men jag valde populära författare som jag inte har läst men som jag planerar att läsa.

1. Gillian Flynn. De flesta bokbloggare tycks älska henne, men jag har ännu inte läst något av henne. Det ska jag råda bot på nu när jag har köpt Mörka platser.

2. Kim Thúy. Det här är en författare som jag är väldigt sugen på att läsa, men som jag hittills inte har läst. Jag är väldigt sugen dock.

3. Margaret Atwood. Margaret Atwood verkar skriva väldigt spännande och annorlunda berättelser, vilket gör att jag gärna gör bekantskap med hennes författarskap.

4. Majgull Axelsson. Min mamma brukar alltid se så förvånad ut när jag säger att jag inte har läst något av Axelsson, så det känns som om jag borde åtgärda det.

5. Jonas Hassen Khemiri. Jag har förstått att Ett öga rött är en sådan bok som alla läser i skolan. Inte i de skolor jag har gått, dock. Så jag ska försöka ge mig på Khemiri vid ett annat tillfälle, om än inte just den boken.

6. Anna Gavalda. En fransk, väldigt omtyckt författare som jag ständigt går och fingrar på när jag är i bokhandeln. Jag ska läsa en bok av henne först innan jag köper mer av henne.

7. John Irving. Jag vet inte om jag är lockad så mycket av författaren, som av I en människa. Men förhoppningsvis ger den boken mig mersmak.

8. Rachel Cohn. En amerikansk ungdomsförfattare som jag inte har läst något av, men jag planerar att läsa hennes samarbeten med David Levithan.

9. E. L. James. Jag är nästan hundra procent säker på att jag inte kommer att gilla henne, men jag vill ändå läsa henne.

10. Susanna Clarke. Det här känns som en författare jag skulle gilla. Varför har jag inte läst henne?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Topp tio populära författare jag ännu inte läst

 1. Monika skriver:

  John Irving läste jag mycket av förr och I en människa köpte jag på bokrean 🙂

 2. Lottens Bokblogg skriver:

  Många bra där du har kvar. Men nr 9 har jag definitivt inte tänkt läsa 😉
  Så man läser Khemiri i skolan nu förtiden? Intressant.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag har första boken av nr 9 så jag måste, känns det som. Plus att jag har henne med i boktolvan i år.

   Tydligen gör en det. Jag tror jag minns att min svensklärare stod och viftade med Ett öga rött vid något tillfälle, men själv har jag inte läst den.

 3. Anna A skriver:

  Gillian Flynn var ok men inte så mycket mer för mig. E.L.James var väl inte bästa litteraturupplevelsen men lite lagom lättläst sådär. Annars har jag inte heller testat dessa. Har Ciderhusreglerna i bokhyllan som väntar på att bli läst, filmen är en favorit.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   En av mina favoritbloggare håller just nu på och recenserar Fifty Shades of Grey kapitel för kapitel, vilket gör att jag blir alltmer avskräckt. Men nu är hon med på boktolvan, så då får jag se till att läsa henne.

 4. Therése skriver:

  Så skönt att jag inte är ensam om att inte ha läst Flynn!
  Ja, gör dig själv en tjänst och välj något Statt än Ett öga rött av Khemiri. Den boken förstörde tyvärr alla hans chanser hos mig för visst, den katastrofala grammatiken och meningsuppbyggnader har gjort boken stor men gav mig huvudvärk!

 5. Elina skriver:

  På din lista har jag bara läst E.L James (som jag gillade) och Jonas Hassen Khemiri (läste ett öga rött i skolan, som jag inte riktigt gillade).

 6. Jag har bara läst Khemiri på din lista. Läste Ett öga rött när jag gick i nian tror jag (dock inte som skoluppgift! Det kom först på gymnasiet 🙂 ), men gillade den inte alls. Såg däremot hans pjäs Fem gånger gud när den gick och den gillade jag skarpt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.