Topp tio serier jag ännu inte har avslutat

Topp Tio Tisdag

Tisdag och givetvis innebär det Top Ten Tuesday. Denna vecka är det REWIND!, vilket innebär att jag fritt får välja bland de ämnen som har varit tidigare. Det ämne jag valde är Top Ten Series I’ve Yet to Finish. Det blir lite en blandning av avslutade serier och serier jag borde läsa ikapp.

1. Wicked Lovely-serien av Melissa Marr har jag bara en bok kvar av.

2. Artemis Fowl av Eoin Colfer är en serie jag har hållit på med i över tio år och nu har jag bara två böcker kvar. Den ena borde vara på väg hem till mig nu, eftersom jag förhandsbokade den på rean. Den sista verkar inte ha kommit ut på svenska, så det blir att läsa den på engelska.

3. Vampyrkrönikan av Anne Rice har jag en förhoppning om att jag ska läsa klart i år. Tre böcker kvar.

4. Lives of the Mayfair Witches av Anne Rice är egentligen en trilogi, och jag har två böcker kvar. De två första böckerna. Den enda bok jag har läst av dem är nämligen den avslutande.

5. Parasollprotektoratet av Gail Carriger påbörjade jag nu i februari och jag är rädd för att jag är fast. Troligen kommer jag köpa de tre böcker jag har kvar och sedan läsa dem i ett svep lite senare i år.

6. Månkrönikan av Marissa Meyer har jag bara läst första boken i. Men jag gillade verkligen omtolkningen av Askungen i cyberpunk miljö med huvudpersonen som en cyborg, så jag måste se till att läsa resten.

7. Deverry av Katherine Kerr är en lång serie fantasyböcker där jag köpte de första fyra-fem begagnat och slukade, men sedan helt har kommit av mig. Någon dag hoppas jag läsa klart den.

8. Books of Faerie av Maggie Stiefvater är en trilogi där sista boken ännu inte har kommit ut. Tredje boken beräknas komma ut 2015 och jag längtar.

9. Val McDermids serie om Tony Hill och Carol Jordan kom ut med en ny bok förra året och jag längtar efter att läsa den.

10. Jag vill så hemskt gärna veta vad som händer härnäst i Kretsen av Maggie Stiefvater.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Topp tio serier jag ännu inte har avslutat

  1. Monika skriver:

    Jag beställde faktiskt den första boken om Artemis Fowl nu på bokrean, förmodligen ligger den på posten nu. Det kommer ju förmodligen att dröja ett tag innan jag läser den, men bara att den finns hemma hjälper en del 🙂

  2. Anna A skriver:

    Parasollprotektoratet slukade jag i ett svep. Så glad att jag inte upptäckte den innan alla böckerna fanns ute. Senaste Tony Hill och Carol Jordan ligger här hemma och väntar på att bli läst under mars 🙂

  3. Lottens Bokblogg skriver:

    Val McDermid tror jag att jag har gett upp faktiskt. Men nästa bok i Månkrönikan väntar vi på. Dottern vill läsa den på svenska men det finns ingen uppgift om när den ska översättas 🙁

  4. Therése skriver:

    Nummer 1 & 6 vill jag med läsa klart! Parasoll… (Så svårt att stava!) svepte även jag på några dagar känns det som, vill nu läsa del 2 i sequelen!

    Är Stiefvater bra? Köpte del 1 i Faerie på rean för hela 19kr:)

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Wicked Lovely måste jag verkligen få ändan ur och läsa klart, nu när jag bara har en bok kvar…

      Stiefvater är en av mina absoluta favoritförfattare just nu. Det sagt, så är Lament hennes debutroman och det märks. Långt ifrån hennes bästa.

  5. Freja skriver:

    Anne Rice måste jag kolla upp hur många jag läst, kanske dags att väcka upp den serien igen. Och den där Val McDermid blev jag nyfiken på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.