Topp Tio Tisdag: Favoritromanser

Topp Tio Tisdag

The Broke and the Bookish har idag ett tema som man kunde tolka på flera olika sätt: favoritromanser. Det kunde vara favoritpar (såsom jag tolkade det), mest romantiska bok eller favoritkärleksroman. Jag läser väldigt sällan berättelser för romansens skull och hade därför lite svårt att knåpa ihop en lista. Det blev enbart sex par:

1. Sam/Grace från Maggie Stiefvaters The Wolves of Mercy Falls. Jag tycker deras kärlek är så fin och jag tycker att de är sådana fina karaktärer.

2. Ash/Kieran är huvudpersonerna i Jesse Hajiceks The God Eaters och definitivt ett favoritpar hos mig. Den lite nördige Ash och den farlige Kieran har inte en lätt väg att gå, men det slutar lyckligt.

3. Jag vet att många kanske tycker att jag är lite tokig nu, men jag tycker bättre om Nancy/Kitty än Nancy/Florence i Sarah Waters Kyssa sammet. Då menar jag förstås innan Kittys rädsla tar överhanden, men jag älskade just den tiden då de levde tillsammans som music hall-artister.

4. Benjamin/Rasmus (Torka aldrig tårar utan handskar) är väldigt söta just nu i början av Sjukdomen. Det gör väldigt ont det som komma skall.

5. James/Nuala (Books of Faerie av Maggie Stiefvater) blev ett förvånansvärt bra par, tycker jag. Den psykiska vampyren och mannen hon hade tänkt livnära sig på, men som sedan räddade varandra. Önskar att sista boken skulle handla om dem också, men har hört rykten att den ska handla om Luke (som förhoppningsvis har blivit intressantare tills dess).

6. Lars-Åke/Seppo (Torka aldrig tårar utan handskar) är… jag vet inte hur jag ska förklara det. Jag tycker bara väldigt mycket om dem när jag läser om dem.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Topp Tio Tisdag: Favoritromanser

  1. Reiyu skriver:

    Hade lite svårt för Maggie Stiefvaters serie, men håller med att relationen mellan Sam & Grace är en av sakerna som lyfter den. Såhär utan att direkt tänka efter kommer jag bara på två stycken: Hazel & Augustus från The Fault in Our Stars – deras relation känns så fin och personlig gentemot läsaren. Johanne Hildebrandt skildrade även relationen mellan Sara & Magnus i Älskade Krig på ett fantastiskt sätt. Svårt tema faktiskt..

  2. Nilmas Bokhylla skriver:

    Inte läst om någon av dessa par faktiskt :O

    SV: Hehe, ja smaken är som baken 🙂

  3. Varje gång jag läser Stiefvaters namn måste jag alltid göra det med en Australiensk brytning. Jag följer nämligen en vloggare från Australien (Littlebookowl) och hon pratar ofta om henne. Haha 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.