Topp Tio (Fyra) Tisdag: Författare på min auto-buy lista

Topp Tio Tisdag

Denna vecka efterlyser The Broke and the Bookish vilka författare som kvalar sig in på våra auto-buy listor. Med auto-buy avses att man älskar en författare så mycket att man köper deras böcker oavsett vad för ämnen de handlar om eller vilken genre den nya boken tillhör.

Jag har bara fyra stycken som jag kommer på så här på rak arm:

1. Anne Rice. Okej att jag ännu inte har köpt The Wolf Gift, men jag ska komma dithän någon gång. Jag ligger ju lite efter med hennes produktion; vill ha allt, men saknar stora delar av Vampyrkrönikan och The Lives of the Mayfair Witches. Beviset för att jag följer henne överallt är att jag till och med läser hennes ännu mer utpräglat kristna serier, såsom Songs of the Seraphim och Christ the Lord.

2. J. K. Rowling. Trots min ganska kluvna inställning till The Casual Vacancy, som jag inte gillade särskilt mycket när jag läste den men som jag senare tyckte var en av årets bästa böcker, kommer jag nog att köpa Jos nästa bok utan att tveka.

3. Haruki Murakami. Även om vi blev lite osams vad det gällde 1Q84 och gubbsjukheten i dessa tre böcker, så älskar jag de flesta av Murakami-senpais böcker. Därför hamnar hans nya böcker automatiskt på min lista.

4. Maggie Stiefvater. Hon är nykomlingen på min lista, men jag kommer att köpa allting som hon ger ut.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Topp Tio (Fyra) Tisdag: Författare på min auto-buy lista

  1. Carro skriver:

    Jag tänkte ta med Rowling, för när hennes nya kom ut så haffade jag den faktiskt direkt från bliblioteket. Dock läste jag den aldrig, så nej jag var tydligen inte så intresserad 😛

  2. Monika skriver:

    Jag lovar, jag SKA läsa Maggie Stiefvater. Snart. Kanske i år.

  3. Lottens Bokblogg skriver:

    Rowling föll bort från min lista i och med The Casual Vacancy som ännu inte hittat vägen till min bokhylla…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.