Topp Tio Tisdag: Settings I Would Like To See More Of

Topp Tio Tisdag

Jag är helt slut i huvudet, så jag ber om ursäkt ifall det här inte håller den kvalitet som det brukar. Jag hade inget minne av att kursstarter var så jobbiga!

Denna vecka ville The Broke and the Bookish att vi skulle prata om tio ”settings” som vi ville läsa mer om. Svårt, men jag fick ihop en liten lista.

1. New Beijing i Marissa Meyers The Lunar Chronicles är definitivt en stad jag skulle vilja läsa mer om. Överhuvudtaget den värld hon har levt i.

2. Jag vill läsa mer böcker som utspelar sig i Kina. Gärna med historisk anknytning. Om det är något jag tycker är intressant så är det kinesisk historia.

3. Även Japan är ett land jag skulle vilja läsa mer om.

4. Jag skulle även vilja läsa mer böcker som utspelar sig i rymden. Jag är nyfiken på den typen av sci-fi.

5. Avlägsen stuga. Jag skulle vilja läsa om någon författare som isolerar sig i en skog för att skriva böcker och som kanske börjar hallucinera om sina karaktärer.

6. Ön Thisby i Dödsritten av Maggie Stiefvater är en plats jag skulle vilja läsa mer om. Synd att det var en fristående roman.

7. Deverry. Jag skulle vilja läsa ut hela Katherine Kerrs serie om landet Deverry.

8. Kanske en liten variant av nummer 3, men jag skulle vilja läsa mer fantasyvärldar som är inspirerade av japanska kultur och historia. Det finns en helt suverän serie, Imperiets dotter, som är skriven av Raymond E. Feist och Janny Wurts.

9. Dystopiska miljöer. Särskilt då alternativ historia, som till exempel vad skulle hända efter ett tredje världskrig? Den mörka tonen i dessa berättelser lockar.

10. Sydamerika. Jag skulle vilja läsa fler böcker som utspelar sig i Sydamerika, eftersom det är platser som jag inte vet så mycket om.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Topp Tio Tisdag: Settings I Would Like To See More Of

  1. Nilmas Bokhylla skriver:

    Ah, New Beijing missade jag! Satt och funderade på vad de kallade världen men sen försvann det helt :O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.