Utloggad av Lilly Emme

Utloggad av Lilly Emme

Författare: Lilly Emme
Serie: Skrivsystrar, #1
Förlag: Historiska Media (2021)
Antal sidor: 272 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Katie O’Farrell bildar tillsammans med tre vänner kvartetten Skrivsystrar, som har ingått i en pakt: ingen av dem får ge upp skrivandet förrän de alla fyra är utgivna. Men nu är Katie, som alltid har drömt om att bli författare, den enda utan bokkontrakt. När hon ser sina vänners karriärer gå spikrakt uppåt, kämpar hon alltmer med stressen att synas och marknadsföra sig själv som författare. Under en releasefest gör hon bort sig rejält. På ett sätt som kanske kan få henne svartlistad i branschen. Hon blir tvungen att fly London, bojkottar alla sociala medier och hittar på så sätt sin egen röst.

Efter att ha sett Antebellum och därefter direkt ha läst Min vän Dahmer, kände jag att jag behövde något som skulle få mig att må bra. Lilly Emme brukar alltid leverera och Utloggad stod oläst i hyllan efter årets bokrea. Det passar dessutom ypperligt att läsa den eftersom nästa del i serien Skrivsystrar kommer ut under hösten.

Utloggad är precis vad doktorn ordinerade när man råkat i sig lite för mycket mörker. Det här är lättläst och lättsmält, utan att för den delen göra avkall på kvaliteten. Emme lyckas sätt fingret på stressen över att vara ständigt uppkopplad och alltid presentera den perfekta bilden på sociala medier. Tiden det tar att lyckas fånga ett ögonblick, att scrolla genom flödet och vara aktiv.

Samtidigt är det något som saknas i Utloggad. Inledningen är bäst, när de är i i London, med Katies växande stress och hopplöshet, som resulterar i ett rejält misstag. Men det är fasen när hon ska finna sig själv som det känns lite för lätt, för ytligt. Det sker egentligen ingen större dramatisk vändning, utan hon lämnar bara London och återvänder sedan.

Ändå tycker jag bra om Utloggad, som är precis vad man behöver när man vill läsa något lätt som får en att må bra.

Betyg 3: Gillade den.

Andra delar i serien

Utloggad

Skrivkramp

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.