Vad är en hyllvärmare?

Frågan om hyllvärmare är den i särklass vanligaste sökfrasen för att komma in på min blogg. Dessvärre tror jag inte att det finns någon klar definition listad här i bloggen. Eller på webben, i största allmänhet.

Jag lade mig till med ordet när jag började blogga. En hyllvärmare för mig är en bok som har fått stå i hyllan väldigt länge. Detta ”länge” är förstås subjektivt. Det är normalt för mig att ha böcker från 2004 olästa i hyllan. För en del kanske det är onormalt att ha en bok stående i tre månader oläst. Därför borde definitionen av ”hyllvärmare” vara olika för alla.

Eller är jag helt ute och cyklar? Vad är, enligt dig, en hyllvärmare?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Vad är en hyllvärmare?

  1. Man skriver:

    Så som du ser det, tror jag – böcker som legat på hyllorna i några år. 🙂

  2. Lena skriver:

    För mig är också hyllvärmare böcker som legat många år i hyllan utan att boi lästa. Jag har ett helt gäng sådana!

  3. En hyllvärmare för mig är en kombination av att en bok har stått i hyllan över ett par år, och att jag aldrig har känt ett sug efter att läsa den. Böcker som stått länge i bokhyllan (pga. tegelstensvarning eller liknande) men som jag faktiskt VILL läsa en dag ser jag däremot inte som hyllvärmare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.