Vårläsning – en enkät

Johannas deckarhörna har pysslat ihop en enkät om våren och vårens läsning. Givetvis var jag tvungen att fylla i den jag med.

Vad läser du för bok/ böcker just nu?

Just nu läser jag 11.22.63 av Stephen King, eftersom tv-serien har premiär den 11 april. Jag måste läsa den innan dess.

Vilka nya böcker som släpps i vår ser du mest fram emot att läsa?

– Vi av Kim Thúy (Sekwa)
– Familjen jag hade av Bill Clegg (Forum)
– En annan av David Levithan (Gilla böcker)
– Kings Rising av C. S. Pacat (Berkley)

Vilket är ditt bästa vårtecken, som du längtar mest efter och som du känner att när du har sett det då är det verkligen vår?

I år har jag känt att det är ljuset. Jag känner verkligen hur jag vaknar upp och får mer energi ju längre dagarna blir. Annars brukar jag gå och spana efter snödroppar och krokusar och ge till ett förtjust utrop när de väl kommer upp.

Vilken är den bästa boken du har läst hittills i år?

Det går inte att utnämna bara en, utan det får bli tre:

bäst2016

Om några veckor är det påsk, och många läser gärna ”påskekrim” då. Har du några sådana planer?

Jag läser inte alls mycket deckare, så jag har inga planer på att läsa några särskilt kring påsk. Däremot tänkte jag delta i Mias påskläsutmaning och läsa lite extra många böcker då. Fem böcker, kanske. Vi får se hur det går.

Finns det någon debutant eller för dig ny författare som du ser extra mycket fram emot att läsa i vår?

Det finns två debutanter jag ser fram emot nu i vår: Christine Lundgren, som debuterar på Rabén & Sjögren med Jag lever, tror jag, och Karl Modig, som debuterar på Gilla Böcker med Superkrafter – på gott och ont.

Slutligen: finns det någon bok som ger dig extra mycket vårkänsla? (Kan vara genom omslag, innehåll… Berätta varför du väljer just den!)

min-anchee-pearl-of-china

Anchee Mins Pearl of China får mig alltid att tänka på vår. Jag tror det har med färgerna att göra, eftersom handlingen inte är speciellt vårig om jag inte minns fel. Det är en fiktiv berättelse om Pearl S. Bucks liv, som berättas ur en kinesisk bästa väns synvinkel. På det viset blir det egentligen en berättelse om Kinas historia än om Buck, men det är en bra berättelse om du inte går in med förväntningen att det ska vara en biografi.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Vårläsning – en enkät

  1. Ewelina skriver:

    Just att det blir ljusare är ett härligt vårtecken! När hundarna kommer har jag tänkt försöka läsa om inte alltför länge 🙂

  2. Monika skriver:

    Jag älskar när ljuset börjar komma tillbaka, men samtidigt blir jag så trött, så trött 🙂

  3. Maddes bokblogg skriver:

    När hundarna kommer var verkligen jättebra!

  4. Ljuset är verkligen efterlängtat! Vi av Kim Thúy är jag också sugen på att läsa, älskade hennes båda andra böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.