Veckans skörd #114 Jag har visst varit snäll

Veckans utmaning på Kulturkollo är att ta en selfie med en aktuell julläsningsbok och jag tog en bild med en av mina julklappsböcker som jag ska försöka läsa nu i mellandagarna. Så här kommer en bild på en riktigt trött människa:

859027_937353186350830_3107419808407632488_o

Först av allt, så köpte jag en tidig julklapp till mig själv:

glee2

När de sänkte priset på säsongen av Glee med över femtio procent kände jag mig tvungen att slå till. Det skulle vara typiskt om det visar sig att den vara ännu billigare på mellandagsrean…

Men den fick faktiskt ställa sig åt sidan på grund av julklappar:

tv-serier

Mamma gav Arkiv X, säsong 8, pappa Supernatural, säsong 8 och syster gav mig säsong 10 av Supernatural. Nu är både min Supernatural-samling komplett (så här långt) och så har jag full sysselsättning under resten av sjukskrivningen. Givetvis kunde jag och syster inte hålla oss, utan vi har börjat titta på säsong 10.

Nu är det här inte på något vis en musikblogg, men jag är bara tvungen att visa denna:

halestorm

Halestorms senaste skiva Into the Wild är awesome. Det är inte lätt att få mig att sitta helt still och bara lyssna på en skiva, men den här trollband mig. Jag kommer spela sönder I Am the Fire och Amen, om det är möjligt. Men de är så bra att de nog tål att spelas om och om igen. Jag är, om möjligt, än mer förälskad i Lzzy Hale.

Den parentesen åsido, så är det här ju en bokblogg. Först fick jag ett presentkort av min pappa på Akademibokhandeln som ska omvandlas till böcker så fort jag orkar åka in till stan.

Min mamma gick den mer direkta routen:

julklappar

Beautiful Music for Ugly Children av Kirstin Cronn-Mills kunde jag inte hålla mig från, utan det blev mitt sällskap under juldagen. I sagans land, skriven och illustrerad Peter Madsen, återberättar folksagor och det är ju definitivt min melodi. Så är Val McDermids senaste Tony Hill &  Carol Jordan-deckare, Splinter the Silence.

Från mina morföräldrar:

julklappar2

Det känns som om det blev ett litet feministiskt tema. Nina och Simone – Ett feministiskt drömspel av Nina Lekander tänkte jag läsa nu, medan Jenny Nordbergs De förklädda flickorna i Kabul och Svetlana Aleksijevitj Kriget har inget kvinnligt ansikte får vänta lite tills jag känner mig klarare i skallen. Men allt verkar så himla bra, så det är svårt att vänta.

Och så till något helt annat. Det kan ju vara kul att lära känna människan bakom bloggen och när det kommer till klädsel så har jag två lägen: dress to kill eller pyjamas. Och min syster känner mig väl:

myskläder

Nu har jag ju den perfekta stassen för julläsningen!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning, okategoriserad och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Veckans skörd #114 Jag har visst varit snäll

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Det är klart Halestorm ska få vara med 🙂 Den där skivan bor hemma hos oss också!
    Jag är riktigt sugen på De förklädda flickorna. Sonen önskade sig Krigets kvinnliga ansikte faktiskt men fick den inte.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Visst är skivan bra? Tycker det är imponerande att de fortfarande är lika bra vid tredje skivan 🙂 Det är inte många band som håller för det.

      Jag är jättesugen på de båda, men hjärnan är fortfarande lite för mosig för nonfiction…

  2. Monika skriver:

    Vilka härliga klappar! Och den där julläsningsdressen ser urmysig ut 🙂

  3. Men vilken underbar läsklädsel! 😀 Jag har en låt jag lyssnar sönder av Halestorm, så borde nog ta och lyssna igenom den där skivan och se om jag hittar nå mer 🙂

  4. Lena skriver:

    Vilka supermysiga klappar.

  5. Boklysten skriver:

    Kläderna är ju helt underbara!

  6. Freja skriver:

    Vilka fina julklappar! Perfekta för dig på alla sätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.