Veckans skörd #126

Förra lördagen skulle jag ta en sväng förbi Myrorna och bara leta efter Narnia-böckerna i den utgåva jag vill ha, den som jag förknippar med min barndom. Men att jag aldrig lär mig att jag har noll motståndskraft där inne. För ser någon av böckerna nedan ut som Narnia i era ögon?

myrorna

Alltså, det här är anledningen till att jag har boktravar överallt. Majoriteten av mina böcker kommer från Myrorna. Denna gång hittade jag:

  • Tvillingarna Thornthwaites testamente av Gareth P. Jones har jag velat läsa sedan den kom ut. Nu åkte den ned i min korg på störten.
  • Biten av Kelley Armstrong är första delen i Women of the Otherworld, en serie som MsHisingen har skrivit sig varm om. Jag tror definitivt det kan vara något för mig.
  • Good Dog 101 av Cristine Dahl handlar om hundar som är snälla och duktiga i grunden, men som har en del problem, och vad en kan göra för att råda bot på det.
  • Stjärnor utan svindel av Louise Boije af Gennäs har jag velat läsa länge.
  • Cirkeln av Mats Strandberg och Sandra Bergmark Elfgren hade jag nästan bestämt mig för att inte läsa, men så fick jag syn på den här pocketen och då fick den slinka med.
  • Hans majestäts drake av Naomi Novik vet jag inte riktigt vad det är, men drakar och alternativ historia låter trevligt. Dessutom hade de ett erbjudande gällande tre pocketar, så den fick följa med hem också.

Nu får jag faktiskt låta bli att köpa böcker ett tag. Jag hade funderingar på att säga att jag inte får köpa böcker fram till juli, men det vet jag inte om jag kan hålla.

April är ju också månaden när utgivningen verkligen lägger i högväxeln, så det har kommit en del recensionsexemplar. Denna vecka blev det dessa två:

recensionsexemplar2

Kaufmanns utvalda av Karl Almén Burman är en debut från Hoi förlag, som handlar om en pojke som hamnar på mentalsjukhus under 40-talet och utsätts för experiment. Jag tänker försöker recensera den 21/4. Boken är redan läst, jag ska bara hinna skriva ordentligt.

Varning för vilt av Aino Trosell skrev författaren till mig och undrade om jag ville läsa. Det är en novellsamling och det ville jag absolut. Just nu håller jag på och läser, så jag vet inte när den blir recenserad. Någon av de närmsta veckorna.

Tack så mycket!

Avslutningsvis, så minns ni kanske att jag läste en hel del under Mias påsk-läsutmaning. Så mycket att jag faktiskt vann en bok:

tävlingsvinst

Experimentet av Catrine Tollström verkar väldigt spännande, så det ska bli kul att sätta tänderna i den så småningom. Till läsningen behövs definitivt tilltugg och då passar ju Läkerol bra. Tack, Mia!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på Veckans skörd #126

  1. [Anna] skriver:

    Vilka Narnia böcker är det du är ute efter?

  2. Lottens bokblogg skriver:

    Spännande uppsättning böcker!
    Jag undrar också vilka Narnia du är ute efter…

  3. Ska bli spännande att se vad du tycker om Experimentet 🙂

  4. Boklysten skriver:

    Tvillingarna Thorntwaites testamente är kul!

  5. Lion´s Library skriver:

    Jag brukar också gå och spana på second hand, men det är inte alltid lätt att få det man söker, i stället kommer en massa annat med hela tiden 😉 Dessa Naria-böcker är jättefina, lycka till i jakten 🙂 Experimentet tycker jag verkar spännande!

  6. Vilken trevlig myrorna-skörd. Har läst alla utom hundboken (så har jag inte hund heller) 🙂 Håller tummarna för att Biten är något för dig, känner lite ansvar nu…

  7. Monika skriver:

    Ingen av de böckerna liknar de Narnia-böcker jag har sett. Den upplagan du letar efter liknar den jag köpte till min systerson på 90-talet. Jag vet inte om han har dem kvar, men jag kan kolla.

  8. MissMagic skriver:

    Jag vet hur det är… billiga secondhand böcker är livsfarliga. Jag kan aldrig stå emot heller. XD Men du har verkligen köpt spännande saker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.