Veckans skörd #136

Jag har helt tappat disciplinen, men efter den här veckan lovar jag att skärpa mig. En bok har jag inte köpt, utan fått:

skuggsida

En av mammas arbetskamrater hade rensat ut bland sina ljudböcker och de flesta fick flytta hem till morfar, men Skuggsida av Belinda Bauer var inte riktigt hans grej. Däremot så har jag ju läst Bauer tidigare och tyckt väldigt mycket om den jag läste. Så den fick göra mig lycklig istället.

Igår hade jag ett inte så roligt ärende in till stan och tänkte att jag då kunde unna mig själv att gå till Myrorna, eftersom det var så länge sedan jag var där. Oftast kan jag inte stå emot att köpa någon bok och så skedde även igår när jag hittade dessa tre fina böcker:

myrorna2

En vackert illustrerad utgåva av Anna Sewells Black Beauty fick följa med hem, men den har jag ju faktiskt läst redan. Som ni vet är jag intresserad av sagor och när jag hittade Ryska folksagor av Aleksander Afanasiev och boken Indiska sagor från 1907. Alla böckerna är så fina.

Sedan är det ju svårt att motstå en bloppis, eller vad en nu ska kalla det. Malin på Nilmas bokhylla har städat och rensat lite och säljer en hel del bra titlar. Då passade jag på att slå till:

bloppis

Gatukatten Bob av James Bowen har jag velat läsa länge och jag köpte ju uppföljaren på semestern, så det här passade ju bra. Ibland bara måste man är David Levithans debut och en bok som jag velat läsa sedan tonåren, så det är verkligen på tiden. Sedan må det bara vara augusti, men jag laddar redan upp med min julläsning och då passar väl Let It Snow av John Green, Maureen Johnson och Lauren Myracle bra?

Men nu ska jag skärpa mig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Veckans skörd #136

  1. Monika skriver:

    Skuggsidor blev jag lite, lite besviken på. Ryska folksagor låter väldigt intressant 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.