Veckans skörd #128

Jag lyssnade ju på Vampyren av Viktor Rydberg medan jag höll på och pysslade i köket, och på sista tiden har jag saknat det. Att ha en bok med mig även när jag håller på. Så råkade LIDL få in ljudböcker och jag kan ha gått lite bananas:

ljudböcker

Först av allt hittade jag kokboken Vardagsmat. Åh, så bra, tänkte jag, som inte har så mycket kokböcker av den typen och plockade åt mig. Dessvärre tog jag inte med i beräkningen att boken är tysk. Därmed innehåller den recept som hjortrulader och gås med färs- och kastanjefyllning. Precis sådana där råvaror som du så lätt får tag på i Sverige.

Ljudböckerna sedan har jag lite ågren över eftersom jag plockade på mig så många av författare jag inte har läst. Espressoberättelser av Alexander McCall Smith är så lång; Flisans osynliga häst av Pia Hagmar tilltalade det nostalgiska i mig – det var så länge sedan jag läste en hästbok; På sängkanten med Marian Keyes: Fråga Mrs Walsh och andra berättelser av Marian Keyes kan nog var mysig; och Drömmen om Everest av Jeffrey Archer lyssnar jag på med stor behållning just nu. Fast den är också förskräckligt lång.

Sedan kom andra delen av min tv-serie-beställning till sist:

arkiv x_säsong9

Jag har nyligen tittat på säsong 7 av Arkiv X och tänkte troligen börja titta på säsong 8 nu i helgen. Då är det lika bra att ha säsong 9 hemma i beredskap. Däremot avvaktar jag med den senaste säsongen tills den har fått ett lite mer överkomligt pris.

Det var det. Vad säger ni – har jag gjort några fynd? Något ni kan rekommendera?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Veckans skörd #128

  1. Lena skriver:

    Arkiv X har vi tänkt köpa på oss så småningom. Det är ju en superbra serie. Men vi har en hel del annat som vi skall kika färdigt först 🙂

  2. Kajsa skriver:

    Drömmen om Everest låter intressant. Måste kolla upp! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.