Veckans skörd #40

Det har kommit lite böcker nu i veckan. Bland annat skulle jag beställa en present och då råkade den här slinka med hem till mig eftersom den var kraftigt nedsatt:

namnsdagsflickan

Jag tror det var Boktjuven som tipsade om den förra året. Jag har redan hunnit läsa den och vad jag tyckte får ni veta när jag recenserar den.

Tanken var att jag inte skulle fråga efter recensionsexemplar denna månad, utan läsa hyllvärmare, men när du får två intressanta mejl om böcker så går det ju inte att motstå.

snöbarnet

Tack Bazar! Snöbarnet av Eowyn Ivey är en bok jag har tittat på flera gånger på engelska, men dess baksidetext på engelska har fått den att låta så tråkig. Den svenska baksidetexten är tusen gånger bättre och jag tror att den är riktigt bra.

autostereogram

Tack Hoi förlag! Det här är en novellsamling av en för mig okänd författare, men jag tyckte den lät intressant. Autostereogram beskrivs som en novellsamling för den stressade nutidsmänniskans som i väntan mellan två tunnelbanestation vill dras in i en verklighet där det normala vänds ut och in. Jag har börjat läsa den så smått.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Veckans skörd #40

  1. Låter som jätteintressanta böcker. Gillar titeln ”Snöbarnet” också. Ska bli kul att läsa din recension av namnsdagsflickan. (Appropå fin titel!)

  2. Snöbarnet är jag riktigt nyfiken på 🙂

  3. Lena skriver:

    Vilken fin framsida på den första. Snöbarnet verkar intressant!

  4. Linda skriver:

    Nu blir jag nyfiken på Snöbarnet:).

  5. fiberglasodin skriver:

    Snöbarnet köpte jag när jag var i London och försäljaren kommenterade genast att det skulle vara en väldigt bra bok. Har dock inte kommit igång med läsningen än, så jag vet inte hur det ligger till med den saken.

    Svenska omslaget ser ju däremot riktigt snyggt ut! Annars brukar jag tycka att det är de engelska utgåvorna som är snyggare.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Den har lite lång startsträcka och jag lider av stresshjärna just nu, så jag har inte riktigt kommit in i Snöbarnet ännu.

      Det är riktigt fint! Jag gillar det blå brittiska också, men det svenska är riktigt snyggt det med 🙂

  6. Roligt med nya böcker! Snöbarnet blir jag lite nyfiken på 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.