Veckans skörd #67

Min pappa sa häromveckan att han tyckte att jag hade varit väldigt duktig under den här terminen och undrade vad jag ville ha för ”belöning”. Jag visste inte riktigt om han menade allvar, men jag sa att tja, Adlibris Letto är ju kraftigt nedsatt just nu. I tisdags överlämnades ett paket till mig och en glad tjej fick den här i sina händer:

letto

Trots att jag tidigare har känt ett motstånd mot att skaffa mig en läsplatta, måste jag erkänna att jag har haft det trevligt att leka med den medan jag inte har mått så bra. Den känns väldigt smidig och lättanvänd, så här långt. Lite lustigt hur snabbt mitt motstånd försvann, men det kommer nog helt klart finnas fler e-böcker i framtiden för min del.

Det här är för övrigt INTE en inbjudan att ignorera min policy för recensionsexemplarJag kommer behöva en tid att utvärdera plattan innan jag bestämmer mig för om det är aktuellt att revidera policyn. Plus att jag troligen aldrig kommer att börja läsa oombedda PDF-filer.

Det följde med lite e-böcker på plattan:

lettomedföljandeböcker

 •  Sommarhuset av Anna Fredriksson: Titeln låter vagt bekant. Det är en debutroman från ett par år sedan och lär tydligen handla om komplicerade syskonrelationer. Kanske att jag läser den.
 • Det är nog dags nu av Nanna Johansson: En liten kort relationsnovell som var det jag invigde plattan med. Jag har läst den två gånger och försöker få bukt med det den får mig att känna.
 • Pälsen av Hjalmar Söderberg: Ytterligare en novell. Jag har inte läst något av honom, så jag är lite nyfiken.
 • Rovdjur av Caroline L. Jensen: Skräcknovell på fyrtio sidor. Riktigt jävla otäck.
 • Eldvittnet av Lars Kepler: Fruktansvärt osannolikt att jag kommer att läsa. Jag menar, min mormor försökte ge bort sin kopia av boken och jag sa uppriktigt att det inte var något för mig. Jag menade det då och jag menar det nu.

Jag har också köpt hem min första e-bok:

i know why the caged bird sings

Då har jag gjort den upptäckten som så många gör när de köper e-böcker: det är inte alltid omslaget följer med. Det skulle väl inte göra så mycket, om jag inte hade valt en lite dyrare bok delvis på grund av att jag tyckte omslaget var lite snyggare. Den största anledningen dock var att jag inte visste om den andra var en fullständig version av boken. Men det retar mig att jag inte fick det fina omslaget…

Det är å andra sidan en bok som jag har varit sugen på att läsa ett bra tag: I Know Why the Caged Bird Sings av Maya Angelou. Nu har jag till sist fått ändan ur och börjat läsa den.

Jag har även fått hem ett recensionsexemplar:

sjukhuskatten oscar

Från Bokfabriken – tack så mycket! Sjukhuskatten Oscar handlar, föga överraskande, om en katt som har ett vårdhem för dementa som sin hemvist. Han är tydligen inte världens mest sociala, gosigaste katt, men när någon är döende kommer Oscar förbli i rummet hos dem. Det verkar vara en sorglig, men fin berättelse.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Veckans skörd #67

 1. Sandra skriver:

  men va snällt av han 🙂

 2. Monika skriver:

  Det var ju en jättebra present! Ibland gör man sig förtjänt av oväntade gåvor 🙂

 3. Johanna skriver:

  Jag har också fått hem en Letto denna vecka! Har funderat länge, men nu när priser var lite lägre kände jag att det var överkomligt. Helt nöjd än så länge, jag tycker baradet är lite synd att alla fina bokomslag visas i svartvitt. 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Att det är svartvitt har, vad jag har förstått, något att göra med ljuset, eller snarare brist på, ljus. Men synd är det. Fast jag är också jättenöjd och tycker att den är riktigt bekväm att läsa på 🙂

 4. Therése skriver:

  Är riktigt sugen på ett köp. Men velar mellan denna o en Kindle – i paperwhite finns ju bakgrundsljus. Samtidigt är det ju det jag stör mig på i iPaden… Hmm…

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det här är min första läsplatta och jag har noll erfarenheter av surfplattor, men jag tycker Letton fungerar bra. Det märks att det inte är meningen att du ska surfa mycket på den (webbläsaren är seg), men jag har kunnat köpa böcker på olika sajter utan problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.