Veckans skörd #68 E-böcker är farligt

Jag förutser ett problem rörande det här med e-böcker och mig: de erbjuder instant gratification. Jag blir sugen på att läsa en bok, bestämmer mig för att köpa den och pang! Den finns på läsplattan. Det är svårt att motstå detta.

Min läsplatta har fått en del tillskott denna vecka:

bortom brahms

Jag blev ju väldigt tagen av hennes Rovdjur, som jag kommer att recensera i nästa vecka, och fick behärska mig för att inte köpa ett gäng av hennes noveller. Dealen jag gjorde med mig själv var att jag fick köpa en och valet stod då mellan den här och Husdjur är inte tillåtna på Pärlan. Till sist tyckte jag den här lät bäst av dem, så nu ser jag fram emot att gotta ned mig med en riktigt skräckberättelse.

Ytterligare en sak med e-böcker är det här med hur upphovsrätten är uppbyggt: 70 år efter författarens död så upphör upphovsrätten att vara giltig. Detta innebär att det finns en hel del gratis e-böcker att ladda ned av sådana författare. En sådan författare är Virginia Woolf, som jag har varit bra nyfiken på, och jag laddade ned tre av hennes böcker från Feedbooks:

virginia woolf

Virginia Woolf är en författare som verkar skriva väldigt bra och med dessa har jag nu fyra böcker av henne här hemma. Jag hoppas hinna med att läsa A Room of One’s Own nu under juli. Om den är lika bra som den verkar, kommer jag nog fortsätta att läsa Woolf en hel del under hösten.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Veckans skörd #68 E-böcker är farligt

  1. Lena skriver:

    Har upptäckt två sidor där man kan ladda ner massor med svenska och utländska gamla böcker. Det är http://litteraturbanken.se/#!/start och http://manybooks.net/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.