Veckans skörd

Jag har varit på Myrorna inte en gång, utan två gånger denna vecka. Bägge gångerna blev det böcker (även om jag sneglade på en handväska ett tag).

Måndagsbesöket

Måndagsbesöket

Jag var lite återhållsam. Jag plockade upp böcker och lade tillbaka dem. Jag tänkte på mina stackars bokhyllor.

Fjärilen i mitt huvud av Anders Paulrud var ett impulsköp, men de andra två är böcker som jag någon gång under det gångna året har uttryckt en önskan om att läsa. Boktjuven skrev om Kollektivt självmord under en jerka och Fyrmästarens dotter har varit omskriven på flera bloggar så att jag har blivit nyfiken. Trots att jag normalt inte läser deckare!

Tisdagsbesöket

Tisdagsbesöket

Dessvärre försvann återhållsamheten under tisdagen. Jag hittade alltför mycket spännande. Det här med att minska på de olästa böckerna i hyllan är ett förbannat Sisyfosarbete, måste jag säga er…

Det här med prissättning på Myrorna kan ibland vara märklig. The Good Women of China av Xinran och Marilyn French bok En förälskad man och andra berättelser är bland de viktigaste vad det gäller ämne, men de var löjligt billiga. Likadant när jag köpte tegelstenarnas tegelsten Conduct Unbecoming av Randy Shilts (om homosexuella i amerikanska armén genom historien) så kostade den 15 (!) kronor. I samma veva köpte jag en biografi över Madonna. Dess pris? 60 kronor.

Såld av Natasja T. och Vera Efron var lite dyrare och tillhör definitivt kategorin viktiga böcker. Men dyrast den här gången blev Marilyn Mansons självbiografi. Den verkar också jobbigast att läsa med en uppbyggnad som fick mig att långsamt lägga ifrån mig boken och backa undan när jag kom hem.

Fay Weldons En styvmors dagbok har en lustig liten historia bakom sig. Jag vann nämligen ett signerat ex i en tävling, men jag fick den aldrig. Givetvis var jag i kontakt med dem, men efter att ha fått höra att förlaget slarvat bort dem och man letade blev jag lite passiv. Jag önskar att jag hade följt upp med mejl en månad senare.

Nåväl, den kommer i alla fall bli läst nu.

Ni vet alla att jag älskar Harry Potter. Vad som förmodligen inte har kommit upp är hur sjukt besatt jag var av Narnia som liten (då snackar vi att jag var cirka sex år och praktiskt taget lärde mig läsa tack vare textremsorna på Narniafilmerna). Det var nu länge sedan jag läste böckerna, men det är väl aldrig för sent att ta upp det igen?

Dessvärre är ju omslaget inte lika snyggt som på min mammas böcker (nästa projekt: fota av mammas Narnia-böcker!)

Snabbt och gott är inte från Myrorna, men den blev inköpt under denna dag. Mycket riktigt innehåller den recept som ser supersmarriga ut, men det är inte direkt studentmat. Åtminstone känner jag inte många studenter som har råd med lamm och kalv…

Film

Thor

I onsdags beställde jag hem en del julklappar och då slank det dessvärre med en och annan sak till mig själv. Bland annat Thor (det övriga har jag inte fått ännu). Thor är för mig troligen den märkligaste Marvelhjälten. Jag förväntas reagera ungefär så här under tiden som jag tittar på den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.