Vinter med Kulturkollo – Nyår och löfte

vintermedkulturkollo_januariord

Under januari kör Kulturkollo en inläggsserie, #vintermedkulturkollo, där varje dag har fått sin egen hashtag. Jag tänkte hänga på och har redan börjat göra det på instagram.

Dag 1 – Nyår

DSC_0113-1024x576

DSC_0114~2

Jag inledde det nya året med att läsa folksagor alldeles för tidigt på morgonen, men det känns som en riktigt bra start på året att börja med denna typ av bok. I sagans land av Peter Madsen är vackert illustrerad och ibland blev jag tvungen att bara sitta och titta. Bilden ovan är en illustration ur hans tolkning av Snövit.

Dag 2 – Löfte

DSC_01143-1024x658

Jag är inte mycket för nyårslöften, men ett löfte jag har gett mig själv är att läsa om Narnia under 2016. Sist jag läste dem var nog på låg- eller mellanstadiet så det börjar bli ett tag sedan. Och efter att ha läst ut Min morbror trollkarlen tror jag att det är ett löfte som kommer bli lätt att hålla. Det känns bra att bli påmind om sin första stora bokförälskelse.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Vinter med Kulturkollo – Nyår och löfte

  1. Boklysten skriver:

    Mysigt att läsa sagor!

  2. Freja skriver:

    Kul utmaning, men jag har lovat mig själv att inte ta på mig fler utmaningar än jag redan gör. Önskar jag någon gång ska ta mig för att läsa om alla mina Ed McBain…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.