Vissa karaktärer som dör går inte att återhämta sig från

Detta inlägg kommer innehålla spoilers för säsong 3 av tv-serien Torchwood och sista boken i Harry Potter-serien.

Jag håller med om detta citat i allra högsta grad. Att läsa Stephen King brukar vara en relativt traumatisk upplevelse därför att han alltid, alltid har ihjäl min favoritkaraktär och får mig att gråta därför. Men dessa kan jag ofta återhämta mig ifrån.

Däremot är jag fortfarande extremt bitter rörande Ianto Jones död i tv-serien Torchwood. Ofta kan jag ta mina favoritkaraktärers död med något slags jämnmod (och en del tårar), men då ska deras dödsfall ha någon form av betydelse. Ianto känns det som om han dog bara för att. Det är den enda fiktiva död där jag faktiskt har svurit över en serieskapare och Russel T. Davies reaktion på fansens upprördhet göra att jag inte tål att se karln.

Den andra död som jag har haft svårt att återhämta mig ifrån är Severus Snape. Han är ingen trevlig man, sant, men han och jag har vissa saker gemensamt i livet som gjorde att jag identifierade i viss mån med honom. Jag tycker fortfarande att han är en tragisk figur och jag skulle ha velat att han hade fått leva lyckliga i alla sina dagar. Men så blev det ju inte.

Nu är det din tur. Finns det någon karaktär – tv, film, bok, spelar ingen roll – vars död har slagit dig hårt?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Vissa karaktärer som dör går inte att återhämta sig från

  1. Jag måste säga att jag tycker att det var bra att Snape dog. Jag gillar honom som karaktär, hans status som tvivelaktigt god genom hela serien var alltid spännande, och det var hemskt då han dog. Samtidigt så tycker jag att det skulle ha varit sju resor grymmare att låta honom leva. I prinicp ALLA som han växte upp med var döda vid seriens slut och jag kan inte låta bli att tänka att han skulle ha varit hemskt ensam om han hade levt. Mer ensam än innan, tror jag.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag håller inte med. De flesta av de som han växte upp med som vi fick se var hans plågoandar och jag har svårt att tänka mig att deras bortgång skulle göra honom ännu ensammare. Det är Lily och Dumbledore som jag upplever skulle negativt påverka honom att de inte längre finns. Som jag ser det skulle han ha haft större frihet när Voldemort var borta och att han skulle ha kunnat börja om någon annanstans, när det inte längre fanns något som band honom till Hogwarts.

  2. Linda skriver:

    Åh, går Torchwood på tv?

  3. Anna A skriver:

    Robb Stark i Game of Thrones tog ganska hårt när jag läste det, nästan lika hårt igen att se det i tv-serien.
    Sedan är det ju jobbigt att alla revolutionärerna (utom Marius förståss) dör i Les Mis. Men allra med Enjolras tycker jag.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag är inte så insatt i Game of Thrones, men det verkar vara ganska illa att vara medlem av Starkfamiljen. Det låter som om de råkar ut för en massa skit.

      Jag klarar knappt av att lyssna på Empty Chairs at Empty Tables, därför att jag snudd på bryter ihop. Barrikadpojkarnas död är definitivt några av de mest smärtsamma i fiktionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.