When I Cast Your Shadow av Sarah Porter

when i cast your shadow

Författare: Sarah Porter
Förlag: Tor Teen (2017)
Antal sidor: 384 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

I livet var Dashiell Bohnacker charmerande, snygg och manipulativ. Han utsatte sin familj för ett helvete. Men kanske är det än värre nu när han är död. I De dödas rike har han råkat ut för mäktiga krafter. Det enda han har att förhandla med är sina syskon, tvillingarna Ruby och Everett. Ruby är oförmögen att släppa taget om honom. När han dyker upp i hennes drömmar kan hon inte avgöra om det är svaret på hennes böner eller början på en mardröm. Everett har alltid varit svartsjuk på sin äldre bror. Nu måste han göra allt för att rädda sin syster ur klorna på Dashiell. Bohnackerfamiljens överlevnad hänger på det, både deras kroppar och deras själar…

When I Cast Your Shadow var en av de böcker jag köpte för att stilla mitt Supernaturalsug. Den var inte som jag hade förväntat mig, då jag trodde att det hela skulle handla mer om Dashiells och Everetts relation. Istället är det Ruby som är i centrum för historien, vars kärlek till Dashiell färgas av incestuösa toner. Relationen mellan de tre syskonen är komplex och mörk. Dashiell är en långt ifrån sympatisk figur, men samtidigt är det omöjligt att tycka riktigt illa om honom. Persongalleriet är komplext, sånär på pappan som bara blir en kartongfigur i bakgrunden.

Men det är världsbygget som fascinerar mig. Sarah Porter har nämligen byggt upp en väldigt spännande mytologi kring vad det innebär att vara död i When I Cast Your Shadow. I slingrande spår ger vi oss ned i drömmarnas och de dödas rike, där de gör vad som helst för att kunna hitta en varm kropp att besitta och på så vis återvända till de levandes värld.

When I Cast Your Shadow är en fängslande berättelse om levande och döda, om syskonkärlek, om att ändå försöka göra det rätta. Läs och fascineras.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.