Heartstopper, säsong 2

Heartstopper, säsong 2

Skapare: Alice Oseman
Skådespelare: Joe Locke, Kit Connor
Produktionsår: 2023
Säsong: 2
Antal avsnitt: 8
Längd: 283 minuter

Charlie och Nick har landat i att vara ett par. Nu kämpar Nick med att komma ut till sin vänner. Charlie förtjänar bättre än att vara en hemlighet, tycker han. Men att komma ut till vänner och familj visar sig svårare han har trott. Samtidigt försöker Tao och Elle gör slag i kemin mellan dem. Men är det lätt att gå från vänner till något annat? En skolresa till Paris och en bal håller även dem alla sysselsatta.

I augusti kom den andra, efterlängtade säsongen av Heartstopper. Seriealbumen är något av det sötaste som finns, trots att de tacklar svåra ämnen. Tv-serien är också fruktansvärt charmig, men inte riktigt på samma nivå. Castingen av Joe Lock som Charlie och Kit Connor som Nick är fenomenal och bidrar nog till seriens charm.

Men den största anledningen till att serien ens kommer i närheten av seriealbumen är nog att Alice Oseman är med och skriver manus. Det är riktigt lyckat eftersom hon är den som känner karaktärerna utan och innan. Dock märks det att i säsong två så har Netflixproducenterna haft en del synpunkter på serien. En del detaljer i serien har verkligen amerikaniserats. Vad jag vet så har man i Storbritannien inte den typ av baler som man har i USA, som man har känt sig tvungen att slänga in i tv-serien. Förmodligen för att inte alienera en amerikansk publik.

Som tidigare nämnt hanterar Heartstopper redan svåra ämnen, såsom att komma ut, ätstörningar och psykisk ohälsa. Även om det skildrar hälsosamma, sunda relationer, så förekommer det intimt partnervåld och homofobi. Men inte tillräckligt för Netflixproducenterna, nej. De kan inte låta HBTQIA-ungdomar behålla ett andrum, utan de ska påminnas om verkligheten de lever i. (Som om de inte redan lever den verkligheten.) Detta genom att hux flux slänga in att en av karaktärerna blir utslängd av sin homofoba mamma.

Bortsett från en del överdrivna händelser, så är Heartstopper trogen originalet med sin innerliga skildring av tonårskärlek.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra säsonger i serien

Säsong 1 (recension)

Säsong 2

Säsong 3

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.