Tisdagstrion: Rosa

Tisdagstrion

Tisdag igen och det känns som om den här veckan kommer att bli lång. Jag var nämligen dum nog att jobba övertid i helgen, men när julen närmar sig känns det som om man (jag) kan behöva lite extra klirr i kassan. Nu är det jobb i vanlig lunk som gäller och jag inleder min tisdag med att kika in hos Ugglan & Boken. Veckans tema för hennes tisdagstrio är rosa.

Tre rosa titlar

Rosa: Den farliga färgen av Fanny Ambjörnsson passar dubbelt in på temat. Fanny Ambjörnsson är en socialantropolog som skriver oerhört fascinerande texter om kulturella företeelser. Den här boken behandlar de betydelser och egenskaper som vi har gett färgen rosa i dagens samhälle.

Hello Kitty måste dö av Angela S. Choi har en iögonfallande titel som matchar det chockrosa omslaget. Den här surrealistiska, absurda och morbida romanen om en ung kvinna som upptäcker att hon saknar en mödomshinna. En mödomshinna är absolut nödvändig för att göra revolt mot sin traditionella kinesiska uppfostran. Därför måste hon få den rekonstruerad med hjälp av plastikkirurgi. Det här är skruvat på högsta nivå och var det första recensionsexemplar jag någonsin fick.

Harvey av Emma Cline är en kort, intensiv och ytterst obehaglig skildring av vad som kan ha farit igenom Harvey Weinsteins huvud medan han väntade på sin dom. Med psykologisk skärpa skildrar Emma Cline hans oförmåga att ta ansvar för sina handlingar och hur han rättfärdigar dem.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

3 svar på Tisdagstrion: Rosa

  1. Monika skriver:

    De här böckerna har jag inte läst, men jag känner igen dem alla tre.

  2. Robert W skriver:

    Hello Kitty måste dö var verkligen en iögonfallande titel. Och tydligen en märklig intrig. Tack för tipset!

  3. Fanny Ambjörnsson har jag läst annat av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.