Min policy för recensionsexemplar

Senast reviderad: 2014-08-20

policyrecex

Jag tycker väldigt mycket om recensionsexemplar och tar gärna emot om jag tror att de passar in på bloggen. Förfrågningar angående recensionsexemplar görs på blogg[at]lacrimamens.com.

I regel tar jag helst emot fysiska exemplar av böcker. Jag tar bara emot elektroniska recensionsexemplar om vi har kommit överens om detta och jag specifikt har tackat ja till dem. Spontana utskick av PDF-filer utan tidigare korrespondens har jag tyvärr inte möjlighet att läsa.

Recensionsexemplar prioriteras alltid. Prioriteringen innebär att jag läser dem så snabbt som möjligt och försöker recensera dem så snart som möjligt.

Jag försöker att alltid respektera första recensionsdatum, särskilt om det framgår tydligt i utskicket. Om jag mot all förmodan missar det, kommer jag att recensera boken så snart som möjligt. Saknas recensionsdatum, recenserar jag den i samband med att boken släpps.

Vilka böcker som är recensionsexemplar står i recensionen, samt taggas med ”recensionsex”. Till vänster kan ni se mina taggar.

Var böckerna kommer ifrån påverkar inte mitt omdöme. Recensioner kan vara såväl positiva som negativa, men min avsikt är att aldrig skriva en elak recension utan att lyfta de bitar jag, som läsare, har problem med. Jag vill informera andra läsare om min ärliga åsikt och vad de kan förvänta sig av en bok.

I undantagsfall tar jag mig an självpublicerade böcker. Detta kräver att du som författare skriver en sammanfattning av vad boken handlar om. Jag bryr mig inte om vad andra recensenter har skrivit om boken, hur många exemplar boken har sålt och sådan information är därför ganska överflödig att skriva i ett mejl till mig. Se åter att jag inte läser oombedda PDF-filer.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Min policy för recensionsexemplar

 1. Carro skriver:

  Vettig policybeskrivning tycker jag! Synd bara att fler och fler förlag har anammat e-boken som utskick..

 2. Lottens Bokblogg skriver:

  Trots att jag har läsplatta så stör det mig lite att fler och fler förlag föreslår eböcker. Om det är enda alternativet för en bok jag gärna vill ha så tar jag det, men annars så föredrar jag de fysiska exemplaren. Trots utrymmesbrist.
  Kanske också borde skriva en sån här policy… fast mest riktad till alla författare som skickar förslag till mig.

 3. Jan af Osm skriver:

  Hej!
  Jag ramlade på denna din fina sida när jag var och skrev ett inlägg på min blogg.
  Jag får gratulera till en jättefin och intressant sida. Tyvärr saknar jag kompetens att recensera dina böcker och inlägg, för jag har nog med mig själv. Hihihi.
  Hälsningar från,
  Jan af Osm.

 4. Pingback: Veckans skörd #67 » C.R.M. Nilsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *