The School for Good and Evil

The School for Good and Evil

Regissör: Paul Feig
Manusförfattare: David Magee, Paul Feig och Soman Chainani
Skådespelare: Sophia Anne Caruso, Sofia Wylie, Charlize Theron, Kerry Washington, Kit Young, Cate Blanchett
Produktionsår: 2022
Längd: 147 minuter

Sophie och Agatha har varit bästa vänner sedan barnsben, förenade av en kärlek till sagor och att de har blivit utstötta av sina jämnåriga. När Sophie får höra talas om ett sätt för henne att förverkliga sina drömmar om att bli prinsessa, tar hon den. Agatha kan inte låta sin bästa vän resa på egen hand. De förs till det godas och ondas skola, men inget blir som de tänkt sig. Sophie förs till skolan för de onda, medan Agatha hamnar bland de goda. Plötsligt befinner de sig på motsatta sidor i en uråldrig kamp.

The School for Good and Evil släpptes på Netflix under 2022. Den bemöttes av tämligen ljumna kritikerrecensioner, som framförallt kritiserade handlingen och upplägget. Det gjorde att jag avskräcktes från att se den ett bra tag. Det, och faktumet att filmen är över två timmar lång.

Man får ta The School for Good and Evil för vad det är: some good ole campy fantasy fun. Det är ett underhållande äventyr, som faktiskt lyckas hålla läsarens intresse genom hela sin längd. Den har inte mycket till djup. Ett halvhjärtat försök gör att få till ett budskap om vikten av att se bortom gott och ont, att se till nyanserna som i finns i människor och att en vacker yta inte per automatik ger ett gott hjärta.

The School for Good and Evil är visuellt slående och innehåller en riktigt fin skådespelarensemble. Främst är det lärarna som briljerar, i form av tunga namn som Charlize Theron, Kerry Washington, Michelle Yeo och Laurence Fishburn. Även Cate Blanchett är med och röstskådespelar. Sophia Anne Caruso och Sofia Wylie är riktigt bra i rollerna som de bästa vännerna. Lite besviken blir jag dock på Kit Young, som har imponerat i Shadow and Bone som Jesper. Här känns det mest som om han överspelar.

Om man letar efter lite kravlös underhållning som dessutom bjuder på spänning och vänskap, då är The School for Good and Evil filmen du bör ägna kvällen åt.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.