All My Friends Are Dead

Poster för All My Friends Are Dead

Regissör: Jan Belcl
Manus: Jan Belcl
Originaltitel: Wszyscy moi przyjaciele nie zyja
Skådespelare: Julia Wieniawa-Narkiwicz, Mateusz Więcławek, Adam Graf Turczyk, Monika Krzywkowska, Nikodem Rozbicki, Kamil Piotriwski, Adam Bobik, Paulina Gałązka, Magdalena Perlińska, Katarzyna Chojnacka, Konrad Żygadłom Szymon Roszak, Michał Sikorski, Aleksandra Pisula, Wojciech Łozowski, Michał Meyer, Adam Woronowicz
Produktionsår: 2020
Längd: 96 minuter

Mareks föräldrar är bortresta över nyår, vilket innebär att han tar chansen att anordna en nyårsfest för sig och sina vänner. Men festen spårar ur och på morgonen kommer alla att vara döda. Men vad var det egentligen som gick fel? Galna händelser, krossade hjärtan och hemligheter har alla drivit dem mot det chockerande slutet.

Jag minns ärligt talat inte hur All My Friends Are Dead hamnade på min lista på Netflix. Om den dök upp bland mina rekommendationer eller om jag såg den på Kommer snart och blev lite nyfiken. Det är första gången jag ser en polsk film och det är en väldigt… speciellt upplevelse.

All My Friends Are Dead klassas som skräck och nog är det blodigt allt. Men jag skulle nog snarare säga att komediinslagen tar över mer. Inte min typ av humor. Lite för barnsligt, med juvenil anspelning på sex. Jag har aldrig sett American Pie, men många gör tydligen den jämförelsen, men med blod och våld. Resultatet blir en synnerligen makaber upplevelse.

Även om jag inte blir överdrivet förtjust i All My Friends Are Dead, så skulle jag inte säga att den är urusel. Det är oerhört många karaktärer att hålla reda på, men skådespelarna är duktiga. Filmen är på sätt och vis snyggt gjord, med bra musik. Jag är motvilligt fascinerad av filmen.

All My Friends Are Dead är en bisarr upplevelse som jag knappast rekommenderar, men jag tyckte inte att den var ett totalt bottennapp.

Betyg 2: Den var okej!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på All My Friends Are Dead

  1. Pingback: Månadsrapport: April 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.