Bokbloggsjerka: De påstår att tålamod är en dygd

Ny jerka hos Annika. Frågan löd: Om du fick välja, vilka böcker skulle du vilja se publicerade redan IDAG och varför?

Liksom så många andra är jag väldigt nyfiken på The Casual Vacancy, J.K. Rowlings första roman för vuxna. Den släpps den 27 september, men det känns outhärdligt långt tills dess. Harry Potter definierade på många sätt min barndom. Hoppet är att hennes vuxenromaner ska bli lika bra följeslagare genom vuxenlivet.

Den andra boken jag skulle vilja se utgiven idag är jag inte ens säker på om författaren har påbörjat skrivandet av. Det är uppföljaren till Val McDermids The Retribution. Sättet boken slutade på kändes väldigt omtumlande. Jag tror orden jag valde när jag precis läst ut den var: ”som att få en slägga i huvudet”. Det brukar 2-3 år mellan böckerna om Tony Hill och Carol Jordan och jag vet inte om jag har tålamod att vänta så länge på att få se hur de ska lösa det här.

Tekniskt sett är nästföljande inte böcker, men Adlibris marknadsför dem som CD-böcker. John Finnemores radiodrama Cabin Pressure är något av det roligaste jag har lyssnat på och när det tidigare i år avslöjades att de skulle släppas på CD blev jag alldeles till mig. Första säsongen släpptes nu i juli, men säsong 2 och 3 släpps senare i år. Jag skulle vilja ha dem alla nu på störten!

Tillägg 10:34: Jag tycker väldigt mycket om Melissa Marrs Wicked Lovely-serie och nu har alla böcker förutom den sista kommit ut på svenska. Visserligen är två i serien olästa, men jag skulle vilja ha de tre sista och bara plöja rakt igenom.

 

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Bokbloggsjerka: De påstår att tålamod är en dygd

 1. Monika skriver:

  Rowlings bok ska jag minsann skaffa mig också, om den så bara är hälften så bra som de om Harry Potter så räcker det 🙂

 2. BokMamma skriver:

  The Casual Vacancy har jag också med. Ska bli spännande att se vad det är för något.

 3. Åh Rowlings nya bok tappade jag helt från minnet, den ser jag också fram emot!

 4. Susanne skriver:

  Kan bara instämma i ovanstående kommentarer angående JK Rowlings nya 🙂

 5. Lotten skriver:

  Rowlings låter spännande. Den senaste McDermid ligger oläst i hyllan, har tappat farten där. Kanske dags att åtgärda…

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag är lite överraskad över hur mycket jag tyckte om The Retribution, med tanke på att The Wire in the Blood är den av hennes böcker jag tyckt sämst om vilket till stor del berodde på Jacko Vance som karaktär.

 6. Bokdivisionen skriver:

  Jag har också med en önskebok på mitt jerkasvar som jag inte vet om den tilltänkte författaren har någon intention att skriva! 🙂

 7. J.K. Rowlings bok ser jag också fram emot! 🙂

 8. Henrik Johansson skriver:

  Jag läser så lite nytt att jag heller inte har någon koll, Men The Casual Vacancy låter väldigt spännande.

 9. Carro skriver:

  Melissa Marr ska jag ta och kolla upp!

 10. Doktor Glas skriver:

  Oj, J.K. Rowlings nya hade jag helt missat! Det kan bli intressant, hon har inte så låga förväntningar att leva upp till. 🙂

 11. Causal Vacance ska jag också läsa. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.