Book Snob Book Tag

Ytterligare en liten enkät som jag har snott inne hos Vargnatts bokhylla.

1. Adaptation Snob: Do you always read the book before you see the movie?

Långt ifrån alltid. Jag vill egentligen helst läsa boken före jag ser en filmatisering, men det är inte alltid möjligt. Det börjar bli lite av ett stående skämt det här med att jag ser filmen innan jag läser boken.

2. Format Snob: if you had to choose only one format for the rest of your life – print, electronic, or audio – which would it be?

Jag väljer nog den tryckta boken, i så fall. Jag föredrar det. Tycker det är lättare att gå tillbaka i en tryckt bok jämförelse med en läsplatta för att läsa om ett stycke. Jag har lite bekymmer nu när jag läser Blygerhundar av Jessica Mann som e-bok och glömmer bort att sätta bokmärken på övningar jag vill göra eller stryka under, vilket gör det svårt för mig att gå tillbaka i texten.

3. Ship Snob: would you date or marry a non-reader?

Så länge personen i fråga låter mig läsa utan att gnälla på hur mycket tid jag lägger ned på det, så ja. Däremot måste jag erkänna att jag har svårt att förstå mig på folk som inte läser alls och har lite svårt att tro att ett förhållande skulle hålla särskilt länge.

4. Genre Snob: You have to ditch one genre and never read it again, which would it be?

Förmodligen deckare. Visst händer det att jag hittar en bok som jag gillar inom den genren, men de är så få att jag inte tror att jag skulle förlora mycket på att undvika den genren.

5. Uber Genre Snob: You only read one genre for the rest of your life, which would it be?

Spekulativ fiktion. Fast om jag inte får vara så bred (eftersom det inkluderar flera genrer egentligen), så tror jag att jag skulle välja fantasy.

6. Community Snob: Which genre do you think receives the most snobbery from the bookish community?

Jag tycker att bokbloggarcommunityt är ganska öppet och fritt från snobberi. Däremot verkar det i större läsarsammanhang finnas ett förakt mot barn- och ungdomsboken. Vilket är obegripligt, för det finns så många fantastiska böcker att botanisera däribland.

7. Snobbery Recipient: Have you ever been snubbed for something you’ve been reading or for reading in general?

Folk brukar ha väldigt svårt för det här med att jag läser barnböcker för min egen skull. Måste erkänna att jag har mött mer än en rynkad panna när jag sätter mig och läser en barnbok för mig själv.

En kollega och jag brukar diskutera böcker, men hon har en nedlåtande syn på fantasy som jag läser mycket av.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.