Dash & Lily

Poster Dash & Lily

Skapare: Joe Tracz
Skådespelare: Austin Abrams, Midori Frances, Dante Brown
Produktionsår: 2020
Antal avsnitt: 8
Längd: 202 minuter

Inne på sin favoritbokhandel hittar tonårige Dash en röd anteckningsbok bland hyllorna. På den står det ”Vågar du?” I den har en tonårstjej skrivit en rad ledtrådar och Dash börjar följa dem. Snart utvecklas det till något mer än en lek mellan dem. Lily, som har skrivit anteckningsboken, är en udda flicka som älskar julen. Trots att hon inte har träffat honom öga mot öga, börjar hennes känslor växa för anteckningsbokskillen. Frågan är om deras verkliga jag kan motsvara de förväntningar de byggt upp utifrån anteckningsboken när de väl möts.

Dash och Lilys utmaningsbok är en av mina absoluta favoritjulböcker. Så när jag hörde att Netflix skulle släppa en tv-serie, Dash & Lily, baserad på den så blev jag både lite förväntansfull och lite nervös. Vid en första anblick gjorde castingen mig lite tveksam, men Austin Abrams och Midori Frances är verkligen perfekt i rollerna som Dash och Lily.

För, kära vänner, Dash & Lily tog mig med storm. Den lyckas väcka liv i en berättelse jag verkligen älskar. Ett vintrigt, kallt New York. Udda utmaningar som leder till underhållande situationer. Cynism och julglädje kraschar samman när Dash och Lilys olika livsåskådningar möts. Charm, värme och så mycket julstämning och känslor att jag knappt vet vart jag ska ta vägen.

Jag älskar Dash & Lily. Jag älskar hur Abrams och Francis väcker karaktärerna till liv, hur trogen serien är mot boken men ändå väljer att gå sin egen väg ibland, samt musiken. Musiken! Så mycket av min favoritjulmusik och jag är helt salig. Det här är en tv-serie som gör att man mår bra, att man myser, att man känner hur julstämningen verkligen byggs upp.

Så vill du ha något som verkligen sätter dig i den rätta stämningen för julen, något som är fyllt med värme och charm, då ska du verkligen slå dig ned med Dash & Lily.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dash & Lily

  1. Pingback: Månadsrapport: December 2020 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.