Drakens kraft av Jane Yolen

Omslagsbild Drakens kraft av Jane Yolen

Författare: Jane Yolen
Originaltitel: Heart’s Blood
Översättare: Ulla Säthersten
Serie: Den röda draken, #2
Förlag: B. Wahlström (1995)
Antal sidor: 154 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Draken Hjärteblod har vunnit Jakkin hans frihet. Nu är han inte längre slav, utan får räknas till herrefolket på planeten Austar långt ute i världsrymden där han bor. Om Jakkin själv fick bestämma skulle han leva i lugn och ro och ägna dagarna åt att träna sin drake. Han avskyr allt prat om politik, de grymma rebellerna och deras hot mot freden på Austar. Men när han nås av nyheten att Akki, flickan som han älskar, befinner sig i rebellernas näste kan han inte längre hålla sig utanför deras strider.

Drakens kraft är andra delen i berättelsen om Jakkin och hans drake. En bok där vi dyker djupare ned i den märkliga väv av science fiction och fantasy som Jane Yolen har skapat för att ge oss världen Austar. Här fördjupas världsbygget. Den politiska situationen är snårig och komplex. Nu när Jakkin är fri finns det mer att bekymra sig om än att fylla sin påse, men han är fortfarande så pass ung att han har svårt att förstå varför han ska bry sig.

Även om Drakens kraft är nog så spännande och jag tycker om glimten av det komplicerade läget i den här världen, så är den inte lika charmig som den första boken. Det är lite för mycket politik, lite för lite drakar. Yolen snärjer in sig i den komplexa politiska situation som hon inte riktigt reder ut i denna bok. Dessutom gör hon flera val i handlingen som jag har svårt att förlåta.

Men ändå tycker jag att det är väl värt att läsa om de här böckerna. Drakens kraft slutar på ett sådant sätt att jag går och sneglar på den tredje delen i bokhyllan.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra böcker i serien

Den röda draken (recension)

Drakens kraft

Drakungarna

Dragon’s Heart

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Drakens kraft av Jane Yolen

  1. Pingback: Månadsrapport: Juni 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.