Efter första veckan av NaNoWriMo

Dag 10 är den dag då du ska uppnå 16666 och därmed ligger jag lite före med mina 18073 ord. Ändå kan jag inte hjälpa att jag känner mig lite missnöjd. Förra året vid den här tiden hade jag skrivit 25337 ord, det vill säga vid dag 10 hade jag skrivit mer än hälften av de ord jag skulle.

I helgen hade jag tänkt att jag skulle skriva sextusen ord, vilket skulle göra att jag byggde upp en liten buffert. Dessvärre kom livet emellan. Vi firade min pappas födelsedag, lite sent i efterhand, i fredags och då skrev jag inte ett ord. Under lördagen satt jag från elva till midnatt och skrev mina ord, inte mycket mer än 1667 ord. Igår, när jag hade tänkt ta mig i kragen, blev det tvåtusen ord. Mindre än vad jag hade tänkt mig.

Jag kommer nog inte ligga före i år. Inte med mycket i alla fall. Istället kommer jag nog ligga något sånär i fas.

Nu har jag kommit fram till den mörkare vändningen i manuset. The point of no return. Bara att kasta sig över klippkanten och låta momentum bygga upp mot upplösningen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.