En shopaholics bekännelser av Sophie Kinsella

en shopaholics bekännelser

Författare: Sophie Kinsella
Originaltitel: The Secret Dreamworld of a Shopaholic
Översättare: Ann Björkhem
Serie: Shopaholic, #1
Förlag: Damm (2008)
Antal sidor: 346 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris

Rebecca Bloomwood är uttråkad. Hennes jobb på en finanstidning stimulerar henne inte och hon går ständigt med känslan att bli avslöjad som komplett okunnig om ekonomi, men jobbet är kanske framförallt alldeles för dåligt betalt. Det enda som kan få humöret i topp är en shoppingrunda och Becky måste alltid köpa något litet. Att kreditgränserna på kortet sedan länge är överstigna bryr hon sig inte om. Det är bäst att köpa ytterligare någon liten sak för att må bra, och glömma räkningarna som samlats på hög och de alltmer ilskna samtalen från banken…

Jag har läst en bok tidigare av Sophie Kinsella, som fick mig att skratta högt och som jag tyckte om. Så jag hade en förväntning på att En shopaholics bekännelser skulle vara rolig och bjuda på många skratt. Eftersom jag har velat läsa denna under en längre tid, så var jag ganska ivrig att sätta igång.

Och visst, det är en lättsam historia. Visst drar jag en hel del på smilbanden. Men när jag läser En shopaholics bekännelser får jag lite samma känsla som när jag tittar på Lyxfällan: en sten som sjunker i magen. Medlidande. Hopp om att det hela ska ordna sig. Fasa över att det kan gå så illa och att människor kan gå så långt när de blundar för sanningen.

Men även om jag hyser medlidande Becky, så kan jag inte hjälpa än att jag tycker att En shopaholics bekännelser stundtals blir pinsam. Hon ställer verkligen till det för sig själv, trasslar in sig i lögn efter lögn och ljuger för sig själv. Vid ett tillfälle försöker hon leva ett sparsamt liv och jag sjunker allt djupare ned i läsfåtöljen och letar efter skämskudden när hon pladdrar på om hur mycket hon sparar och jag ser hur pengarna rinner iväg.

Det är ju klart redan från första början att Beckys situation inte är hållbar, och givetvis brister det. Men för första gången fylls jag av beundran för Becky: när hon inser att hon har ställt till det inte bara för sig själv, men även för andra, tar hon tag i saker och ordnar upp det. Att hon gör det på egen hand och utan en karls stöd är bara bonus, även om det förstås måste sluta med att hon får karlen också.

En shopaholics bekännelser är en lättsam och lättläst historia, precis vad en trött hjärna behöver, men det kan vara bra att ha skämskudden i högsta hugg. Eftersom jag har andra boken i serien hemma kommer jag läsa den också.

betyg3

Andra böcker i serien

En shopaholics bekännelser

En shopaholic i New York

En shopaholic säger ja

En shopaholic får en syster

En shopaholic i väntans tider

En mini-shopaholic i mammas fotspår

En shopaholic i Hollywood

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på En shopaholics bekännelser av Sophie Kinsella

  1. Lena skriver:

    Jag har läst alla utom den sista och jag har skrattat gott år alla. Visst är det på gränsen till pinsamt ibland men jag gillar det definitivt.

  2. Pingback: Kaosutmaningen 2015 - C.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Månadsrapport: Januari 2015 - C.R.M. Nilsson

  4. Pingback: #sommarlovmedkulturkollo #chiclit - C.R.M. Nilsson

  5. Pingback: Shopaholic Abroad av Sophie Kinsella - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.