Falling for Christmas

Falling for Christmas

Regissör: Janeen Damian
Manusförfattare: Jeff Bonnett och Ron Oliver
Skådespelare: Lindsay Lohan, Chord Overstreet, George Young
Produktionsår: 2022
Längd: 93 minuter

Hotellarvtagerskan Sierra Belmont förlovar sig i dagarna innan jul. Snart efter sin förlovning är hon med om en skidolycka, som får henne att tappa minnet. Då hon inte har något på sig som kan identifiera henne, får hon antingen lov att följa med sin räddare hem till hotellet han driver eller stanna kvar över jul på sjukhuset. Läkaren rekommenderar ett så normalt liv som möjligt för att hjälpa henne att återfå sina minnen. Jake Russel och hans dotter får henne att känna sig välkommen. Som tack vill hon gärna hjälpa dem att få det charmiga hotellet på fötter igen.

Falling for Christmas var det till synes svagaste kortet bland de filmer jag hade tänkt att se kring jul. Vid första anblick är handlingen väldigt lik filmen Overboard, som jag personligen avskyr. Men det här är den handlingen gjord på rätt vis. Chord Overstreets Jake tar sig an den aningslösa Sierra (Lindsay Lohan) för att han är en vänlig person, inte för att han vill förödmjuka och sätta henne på plats. De humoristiska situationer som uppstår när den aningslösa Sierra ska försöka sig på vanliga hushållssysslor, är inte elaka utan bara roliga.

Lindsay Lohan och Chord Overstreet har fin kemi i Falling for Christmas, vilket klart bidrar till filmens charm. Likaså har Lindsay Lohan fin kemi med unga Olivia Perez, som spelar Jakes dotter Avy. Relationen som växer fram mellan dem är mycket fint skildrad. Överlag är detta en charmig film som bjuder på en fin julkänsla, med sina snötäckta landskap och vackra juldekorationer.

Humorn kan gå till viss överdrift i Falling for Christmas och gränsa på att bli slapstick. Detta särskilt när det involverar Sierras olidliga fästman Tad, som George Young gör ett bra jobb med att få oss att avsky. Sedan har man av någon anledning valt att inkludera ett visst övernaturligt element, som bara känns malplacerat på det stora hela.

Men Falling for Christmas är faktiskt mycket bättre än förväntat och bjuder på riktigt fin julstämning.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.