Läsplanering: Juni 2022

Då har även maj kommit till ända. Det här året känns som om det bara rusar förbi. Tiden rinner mellan fingrarna som sand. Jag hinner läsa mycket, det är inte det. Men det känns som om allting går så fort. För fort.

Juni struntar väl i att jag vill att tiden ska sakta ned lite. Förhoppningsvis bjuder den månaden på lika många trevliga läsupplevelser som maj gjorde. Kanske någon av dessa fyra som jag lite särskilt vill läsa:

  • Tongues of Serpents av Naomi Novik är nästa del i serien om draken Temeraire. Jag bara hoppas att den här är bättre än Victory of Eagles, som blev en av majs största besvikelser.
  • Kungens rosor av Moa Martinson är sista delen i hennes trilogi om arbetarflickan Mia. Även den här hoppas jag ska vara bättre än boken innan. Jag älskade första delen i den här trilogin, men blev inte lika övertygad av Kyrkbröllop.
  • Den sista migrationen av Charlotte McConaghy fyndade jag på årets bokrea. Det är en klimatdystopisk berättelse som jag verkligen ser fram emot att läsa.
  • Städa hållbart med Ekotipset av Ellinor Sirén är också ett bokreafynd från i år. Jag är inte särskilt förtjust i att städa. Mitt hem kan inte kallas för skinande rent. Men om jag ändå måste städa så ska jag försöka göra det på ett hållbart vis. Och många gånger är husmorsknep betydligt effektivare än moderna kemikalier.

Har du läst någon av dessa?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.