Last Christmas

Omslagsbild Last Christmas

Regissör: Paul Feig
Manus: Emma Thompson och Bryony Kimmings
Skådespelare: Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh, Emma Thompson
Produktionsår: 2019
Längd: 103 minuter

Kate ränner runt i London och fattar en massa dåliga beslut till ljudet av bjällrorna på hennes skor, ytterligare en irriterande följd av hennes jobb som tomtens medhjälpare i en året runt-öppen julaffär. När Tom dyker upp i Kates liv verkar han för bra för att vara sann. Han genomskådar många av hennes känslomässiga barriärer och den själviskhet hon numera insveper sig i. Fast London, under julen, förvandlas till världens mest underbara stad, verkar ingenting fungera för de här två. Men ibland måste du bara låta saker hända och lyssna på ditt hjärta… och hysa lite hopp.

Jag har velat se Last Christmas sedan den gick upp på biograferna. Men jag och bio verkar inte riktigt funka, trots att syster yster och jag gjorde upp planer att se den. Men när jag såg att den fanns på Viaplay var jag tvungen att se den innan min provperiod gick ut.

Last Christmas är en tämligen klassisk julfilm: en självisk person ska med kärlekens kraft hitta tillbaka till godheten och omtanken som är vad julen handlar om. Emilia Clarke har utsökt komedisk timing i sin roll som den själviska Kate, som bränner broar med sina vänner till höger till vänster. Samtidigt lyckas hon gestalta det trauma som Kate faktiskt har gått igenom, det som har skakat om hela hennes värld. Tack vare Henry Goldings Tom kan hon börja läka sina sår och komma på fötter igen. De har fin kemi tillsammans och gestaltar ett drömmigt par.

Jag sitter och skrattar och ler medan jag tittar på Last Christmas. Jag sveps med i handlingen och när vändningen kommer blir jag förvånad och häpen. Det är en film som fyller mig med en varm, mysig känsla. Kanske har jag sett årets bästa julfilm redan i januari. Manus, foto, skådespelare – allt klaffar för att skapa en riktig feelgoodfilm.

För det går inte att förneka att Last Christmas har höga doser av charm och magi. En julfilm som du inte får lov att missa.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.