Marigold: An Adventure in India (Recension)

Marigold: An Adventure in India

Marigold: An Adventure in India

Regissör: Willard Carroll
Betyg: ☆☆☆

Marigold är en bitchig, arrogant skådespelerska som enbart för spela in uppföljare till filmer (Basic Instinct 2, etcetera). Hon reser till Indien för en filmroll, men väl där upptäcker hon att inspelningen har ställts in och att hon bara har en enkelbiljett. Strandad i landet, lyckas hon ändå få en biroll i en Bollywoodfilm och möter där koreografen Prem. Prem och Indien kommer att förändra hennes liv.

Från första stund tycker jag om Marigold. Och ja, med det avser jag att jag verkligen tyckte om hennes bitchiga jag. Jag tycker om hennes elaka repliker. Därför tyckte jag att det var tråkigt att det skulle bli en sådan där film där hon träffar en kille, blir ”tämjd” och sedan blir en alldeles lycklig, ny person på ett sätt som jag inte köper för fem öre.

Ganska snabbt blir jag varse att det inte riktigt är så. Visst är Prem en del av hennes förändring, men det är huvudsakligen i mötet med den indiska kulturen och de människor hon möter som hon förändras. Regissörens mål med filmen var att Hollywood skulle möta Bollywood och på något sätt visar Marigolds förändring just detta möte, från det väldigt pretentiösa Hollywood till det mer avslappnade Bollywood.

Jag sitter och småler genom hela filmen och tycker den är rätt bra, fram tills slutet. Plötsliga avslöjanden om arrangerade äktenskap, Marigolds amerikanska pojkvän tycker upp och usch, nej, det var fullständigt onödigt. Om jag fick skära bort den biten skulle jag vara nöjd.

Men det är en trevlig film som är väl värd att tittas på.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.