NaNoWriMo: Dag 12-15

NaNoWriMoDag 12

Antal ord skrivna idag: 962 ord

Totalt antal ord (dag 12): 31’418 ord

Utvärdering: Jag och katten Gustaf har en hel del gemensamt – vi älskar båda lasagne, vi hatar båda måndagar…

Jag skrev lite på kapitel 6 och lite på kapitel 8, ungefär jämt fördelat. Anledningen till att det blev så lite har nog att göra med att jag började alldeles för sent. Jag är en människa som skriver bäst på eftermiddag, kväll och natt, men om jag börjar för sent på vardagarna är jag alldeles för trött för att skriva vettigt.

Väck mig när det inte är måndag, ville jag säga den dagen.

Dag 13

Antal ord skrivna idag: 2’085 ord

Totalt antal ord (dag 13): 31’418 ord

Utvärdering: Mina ordalag i loggboken om det kapitel som blev klart, det vill säga nummer 6, var inte särskilt peppande eller konstruktiva. Jag upplevde att kapitlet blev lite ryckigt och att en karaktär handlar väldigt motsägelsefullt mot det jag skrev i kapitel 7. Jag tror att jag har kommit på en lösning till kapitel 8 som kanske kan rädda det hela, men det återstår att se. Det är i alla fall det första tillfälle där jag lagt krokben för mig själv som jag kommit på i år.

Dag 14

Antal ord skrivna idag: 3210 ord

Totalt antal ord (dag 14): 36’713 ord

Utvärdering: Jag har lagt till bitar till det redan färdiga kapitel sju för att kunna återkoppla smidigt till det som hände i kapitel 6.

Stort krut lades på kapitel 8 och större delen av kapitlet är klart. Jag inspirerades under gången att skriva ett stycke till kapitel 10, främst för att jag inte skulle lägga krokben för mig själv på nytt och på så sätt undvika ett plothole.

Jag hade velat få klart kapitel 8 under denna dag, men när jag började glömma ord insåg jag att det var dags att lägga av. Eller mer sanningsenligt – när jag började skriva fullständigt fel, läste igenom två sekunder senare och insåg att jag inte alls förstod vad jag menade…

Dag 15

Antal ord skrivna idag: 519 ord

Totalt antal ord: 37’232 ord

Utvärdering: Det här kan mycket väl vara en av de märkligaste kreativa perioderna i mitt liv. Normalt sett när jag skriver som jag gör nu, intensivt och inspirerat, brukar min konsumtion av diverse media skjuta i taket. Jag brukar läsa som aldrig förr. Jag brukar titta på mer film än vad jag normalt sett gör. TV-seriekonsumtionen brukar minska för att vika tid åt skrivandet. Men i år har allting bara planat ut. Jag har läst en bok. Jag har sett en film. Jag följer Merlin och The Mentalist (de nya avsnitten på trean, inte repriserna på åttan).

Jag ville nå mitt mål med att läsandet den här månaden och satte mig därför ned i en timme för att läsa i Frida: En konstnärs liv. Efteråt hade jag svårt att släppa Frida och Diego, med resultatet att jag kände mig ohågad att arbeta med mina egna karaktärer. Det är en av de märkligaste känslor jag någonsin känt.

Det var lite av ett lost cause efter det. Men såhär i halvtid närmare jag mig ändå 40’000 ord och då är det inte mycket kvar till målet…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på NaNoWriMo: Dag 12-15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.