Nytillskott i augusti 2023

I juli hängde jag ju lite på Bokbörsen. Då beställde jag två böcker, men bara den ena kom fram i juli. Den andra kom fram i början av augusti. Nämligen denna:

The Secrets of Dumbledore: The Complete Screenplay av J. K. Rowling och Steve Kloves. Det är ju ett tag sedan jag såg filmen nu, så kanske dags att läsa manuset. Det är lite trist att de frångått de snygga utgåvorna, men c’est la vie. Det här blir kanske också sista delen i serien. Filmen gick så dåligt att franchisens framtid svävar i ovisshet.

Jag skulle ju också köpa Slayer av Kiersten White som e-bok, eftersom den inte dök upp i min bokleverans:

Slayer av Kiersten White

Sagt och gjort. Senare i månaden fick jag också en av mina kamraters fysiska ex, eftersom hon inte var så förtjust i boken. Kanske får den vandra vidare till en av mina andra kamrater. Det är lite onödigt att jag har två ex.

Jag lånade också en bok från biblioteket:

Det ondas blommor av Charles Baudelaire

Det ondas blommor av Charles Baudelaire. Jag har två punkter kvar på Selma Stories Läsutmaning 2023. Den ena var en fransk klassiker. När jag googlade runt, fastnade jag för den här.

I augusti fick jag också en oväntad avi från Förlagssystem. Jag hade ingen aning om vad det kunde vara när jag gick iväg för att hämta ut paketet. Faktumet var att jag höll på att tappa paketet när jag skulle ta emot det. Det var mycket tyngre än den bok jag förväntade mig. Innehållet var en total överraskning:

Fria Ligan har släppt en ny version av rollspelet Drakar och demoner och de hade skickat hela spelet till mig. Bara illustrationerna av Johan Egerkrans gör dem till små konstverk och innehållet var ju massivt. Jag ska göra ett försök att visa upp det.

En spelledarskärm.

Snabbstartsregler, som också innehåller ett kortare äventyr för att komma igång.

Lite av innehållet i kartongen: karaktärsblad, kartongfigurer av karaktärerna, karta, spelplan, ytterligare tärningar och kort som behövs för de olika äventyren.

En tjock bok med regler.

De nysläppta äventyren.

Ett soloäventyr. Det här blir nog perfekt för mig att börja med, då jag inte vet om jag kan skrapa ihop några andra spelare.

Min plan är jag ska recensera det här. På något vänster. Men det kommer nog ta lite tid. Jag har aldrig spelat den här typen av spel förut. Därmed behöver jag verkligen sätta mig in i hur man faktiskt spelar och hur det fungerar. Men det kommer nog bli kul när jag väl sätter igång.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.