Nytillskott i juli 2020

Bokinflödet i juli tog sin början med att Swedish Zombie mejlade ut ett erbjudande om en gratis e-bok, vilket jag förstås nappade på:

13 svarta sagor: 1873 är en novellantologi på temat steampunk och skräckgotik. Bland annat medverkar Christin Ljungqvist och Peter Erik Du Rietz, som jag läst en del av och tyckt om.

Sedan gav min arbetsgivare alla anställda presentkort på en sammanlagd summa av 500 kronor, som man kunde spendera hos lokala företagare som hade anslutit sig. Bland annat hade det lokala antikvariatet anslutit sig så jag gick dit och botaniserade lite:

Den fjortonde bruden av Meredith Ann Pierce läste jag i slukaråldern och den gjorde starkt intryck på mig, så jag är sugen på att läsa om den. Fattigfällan av Charlotta von Zweigbergk har jag varit nyfiken på sedan den kom ut. Kung Caspian och skeppet Gryningen var i mycket bättre skick än det exemplar jag hade i bokhyllan, så jag passade på att byta ut den. Fallna kvinnor av Eva F. Dahlgren har jag varit nyfiken på bra länge.

Egentligen hade jag bara planerat att jag skulle köpa två böcker i juli:

Howl’s Moving Castle av Diane Wynne Jones och The Ghost Bride av Yangsze Choo var två böcker jag absolut ville hinna med att läsa på min semester, så de blev inte liggande länge.

Sedan råkade det bli en impulsbeställning från Adlibris:

Två böcker som handlar om bullet journaling, vilket den som följer mig på Instagram vet att jag sysslar med. Bullet journal metoden är skriven av Ryder Carroll, som har skapa systemet. Helen Colebrooks 1000 idéer för din bullet journal är mer en inspirationsbok med teckningar och textning.

Har jag gjort några fynd i juli?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nytillskott i juli 2020

  1. bra iniativ med lokala företag, mycket bra varierande läsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.