Nytillskott i september 2023

September var den månad då alla mina tekniska prylar bestämde sig för att dö. Först drog läsplattan sin sista suck, sedan dog telefonen. Eftersom jag hade planerat att läsa en del på läsplattan i september investerade jag i en ny:

Det blev en Kobo Clara 2E. Det har verkligen varit som natt och dag i jämförelse med min letto. Menar du inte att det ska ta tio minuter för plattan att starta?

Jag invigde den genom att låna lite e-böcker från biblioteket:

Den saknade systern av Lucinda Riley.

Och Den röda adressboken av Sofia Lundberg. Jag har en lista med tips på böcker som jag har för avsikt att låna, så jag betar sakta av den. Att biblioteket har e-böcker är fantastiskt, tycker jag. Då behöver jag inte springa dit i tid och otid, och jag kan vidga min läsning.

Sedan var jag faktiskt uppe fysiskt på biblioteket och lånade böcker också:

Jag skulle egentligen bara hämta ut Svalors flykt av Majgull Axelsson, som jag hade reserverat. Men på ren impuls slank Trollkarlen från Övärlden av Ursula K. Le Guin med också. Jag har haft tredje delen i serien stående i min bokhylla länge, så nu tänkte jag passa på att låna resten av serien.

Bortsett från plattan har jag alltså inte köpt något denna månad. Istället har jag utnyttjat våra magnifika svenska bibliotek, som är en riktig skatt vi måste vara rädda om.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.