Orange Prize for Fiction

Jag såg på engelska Wikipedia att Madeline Miller hade vunnit Orange Prize for Fiction.

Den inledande reaktionen blev ett litet styng av besvikelse eftersom The Night Circus var nominerad och, även om jag inte har läst den, så tycker jag den verkade väl värd att vinna. Men den var tydligen inte ens med på the short list, så det var väl det.

Jag läste vad vinnarens bok handlade om och jag har bara en sak att säga: jag måste läsa den. Boken heter The Song of Achilles och handlar om kärlekshistorien mellan Akilles och Patroklos. Det har alla förutsättningar för att vara en riktigt bra historia.

Det blir nog en tur till biblioteket för min del.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

1 svar på Orange Prize for Fiction

  1. Pingback: Det där bokförbudet går bra… INTE | C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.