Pen and Ink Drawing av Alphonso Dunn

Pen and Ink Drawing av Alphonso Dunn

Författare och illustratör: Alphonso Dunn
Förlag: Three Minds Press (2015)
Antal sidor: 168 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Alphonso Dunn är en jamaicansk konstnär, numera verksam i USA, som på YouTube delar med sig av tips för hur man tecknar med bläck och bläckpenna. I sin första bok, Pen and Ink Drawing, fortsätter han sin pedagogiska gärning genom att ta upp grunderna i hur man använder bläck som medium för att teckna. Detta rör sig om de grundläggande streck som behövs, hur man ska tänka kring skuggning och hur man skapar levande texturer.

Bläck är ett av mina föredragna medium när jag skapar konst (jag gillar promarkers och akvarell, med). Så Alphonso Dunns YouTubekanal har varit en självklar inspirationskälla genom åren. Nu när jag har kommit in i en nytändning vad det gäller tecknandet, så var det självklart att önska sig Pen and Ink Drawing i julklapp.

Pen and Ink Drawing är en pedagogiskt och logiskt uppbyggd bok. På ett lättförklarligt vis, visar Alphonso Dunn på de tekniker som krävs för att bygga upp bilder med bläck. Bilder och text bildar en överskådlig enhet som gör det lätt att ta till sig instruktionerna. Boken ger mest effekt på det egna tecknande om man under läsningens gång, också genomför de övningar som beskrivs.

Liksom så mycket, handlar Pen and Ink Drawing om att inte ha alltför bråttom. Att ta sig tid med motiven och strecket för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Boken rör sig från delarna – de grundläggande strecken – till hur du ska tänka när du bygger upp olika former av motiv, såsom människor, djur och natur. Det innehåller också tankar kring komposition och hur du ska tänka när du bygger upp bilden i sin helhet.

Pen and Ink Drawing är en pedagogisk, inspirerande bok som förtjänar att finnas nära till hands för att stötta i det dagliga tecknandet.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.