Prince of Tennis

Prince of Tennis
Volym 2

Författare/Tecknare: Takeshi Konomi
Betyg: ☆☆☆☆☆

Ryoma Echizen är ett tolvårigt tennisgeni som börjar på skolan Seishun Gakuen. Nu när de håller uttagningar till sitt tennislag möter han den äldre eleven Kaidou Kaoru, med sitt läskiga snake shot, och Inui Sadaharu, vars kusliga sinne för sinne och statistik gör att han så gott som möjligt kan förutsäga motståndarens slag. Men Echizens arrogans är inte helt oförtjänt och han har ett par tricks att ta till.

Det här var på den tiden då tennisen var lite löst förankrad i det verkliga livet och de förklarade hur det gick till. I volym 15 – ja, visst är akrobatisk tennis snyggt, men det skulle vara fruktansvärt opraktiskt i verkliga livet. Och jag är inte hundra procent säker på att reglerna tillåter Boomerang Snake.

Vad som är lite störande är dock att översättarna aldrig tycks vara eniga om hur ett namn ska stavas. Jag kommer inte ihåg hur de hade stavat Kikumaru i den här volymen, men det var långt ifrån lätt. Jag är medveten om hur svårt det är att översätta japanska namn till latinska bokstäver då tecknen i ett namn kanske inte uttalas såsom de gör när tecknen står på egen hand. Men att ha tre olika versioner av samma namn i samma volym är väl lite klantigt.

Men det är en spännande volym, så jag läste den snabbt och med stor entusiasm. Jag känner att det är lite synd att jag bara äger två volymer eftersom jag nu blev sugen på att läsa om hela serien.

Köp den till exempel hos Adlibris eller Bokus.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.