Skrivande

Det var ett tag sedan jag gjorde en sådan här. Maj blev en ganska tuff månad vad det gällde studierna och innan jag visste ordet av hade halva juni också gått. Det har inte blivit mycket skrivet.

Antal ord: 12’455 ord

Vad: Det har blivit en hel del recensioner. Även en hel del blev det på en analys av RFSL:s betydelse vad det gäller dess medlemmars identitetsskapande för en kurs på universitetet.

Jag har även arbetat på kapitel 20 och 21 på Lilium Bulbiferum. Anledningen att det blev på båda var det att kapitel 20 är skrivet ur den manlige huvudkaraktärens synvinkel och jag var lite sur på honom. Han är en skitstövel så det är inte fullt så vansinnigt som det låter. Den kvinnliga huvudkaraktären var lättare att skriva och kapitlen är ganska fristående från  varandra, så det spelar ingen roll i vilken ordning jag skriver dem.

Junetide-berättelsen ASOYCU (titeln avslöjas efter att den har postats till det community där Junetide hålls) blev lite bortglömd. Jag kom huxflux på att jag bara hade skrivit hälften och fick skriva klart i en rasande fart. Jag gillar den faktiskt.

Det blev ett ganska stort ryck med A Single Step också. Just för att min artist skulle förstå i vilken riktning berättelsen ska gå. Inlämning är den första augusti så det är relativt gott om tid. Men den här måste korrekturläsas och som tur är har en amerikansk vän lovat att hen ska göra det.

Redigerat: Till stor del blev det att korta av det jag skulle framföra under vår presentation på universitetet. Vi lyckades, som det brukar bli, samla på oss ett ordentligt stort material så det blev mycket att klippa och skära och ta bort det som inte var helt hundra nödvändigt.

Eftersom jag är mästare på att sluta skriva mitt i meningar och sedan aldrig avsluta dem, så blev det en hel del redigering på ASOYCU. Jag har också någon grej för att skriva fel ord – jag tänker rätt, men fingrarna skriver ett ord som stavas ungefär likadant eller är ett homofon. Tyvärr tänkte jag inte på att spara ned de roliga exemplen den här gången (nästa gång, lovar jag!).

Även A Single Step fick sig en dust. Majas sexualitet omdefinierades och klargjorde och jag rättade till ett par generande grammatikfel.

 

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Skrivande

  1. 23minuter skriver:

    Svar: Tack för tipset, verkligen en bra idé som jag inte har tänkt på tidigare. Det är definitivt något som jag ska skaffa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.