Something to Talk About av Meryl Wilsner

Something to Talk About av Meryl Wilsner

Författare: Meryl Wilsner
Förlag: Piatkus (2020)
Antal sidor: 336 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Jo är en före detta skådespelerska och sedermera framgångsrik manusförfattare och showrunner. När hon får sin assistent Emma att skratta på röda mattan, fångar paparazzi en bild som genast gör att skvallerpressen antar att de är ett par. Den så kallade skandalen kunde inte komma vid ett sämre tillfälle, då den hotar både Jos nya film och Emmas befordran. Ju mer ryktet sprider sig, desto mer börjar det påverka alla aspekter av deras liv. När Jos film närmar sig alltmer, tvingas de tillbringa alltmer tid tillsammans och kommer riktigt bra överens. Emma har ett sjätte sinne för vad Jo behöver och Jo, som är känd för att vara kylig och reserverad, börjar öppna sig alltmer för henne. Ryktet kanske inte är så långsökt trots allt…

Objektivt sett är kanske inte Something to Talk About en fantastisk bok. På ett subjektivt plan lyckades den träffa precis rätt knappar. Det här är en karaktärsdriven romance, där känslorna mellan karaktärerna byggs upp långsamt. Och just det långsamma tempot är något som många nämner i sina recensioner som det som drar ned betyget för dem.

För mig, var Something to Talk About precis rätt bok i rätt tid. Jo och Emma är två vältecknade karaktärer som är lätta att ta till sitt hjärta. Även bakgrundsfigurerna är charmiga och lätta att tycka om. Berättelsen i sig är en perfekt balansgång mellan det lättsamma och det allvarliga. På ett respektfullt vis tar den upp problem med rasism i Hollywood, men också metoo-rörelsen. Den tacklar också på ett överraskande bra sätt maktobalansen mellan en chef och dess anställde, och vad det har för konsekvenser för en relation.

Överlag är miljön i Something to Talk About en av dess starkaste sidor. Det är alltid fascinerande med berättelser som rör olika former av skapande. Få platser känns så lämpade för drama som inspelningen av en tv-serie. Det märks att Meryl Wilsner har gjort gedigen research av filmbranschen inför det här.

Something to Talk About är en lättsam, mysig romance som lyckades träffa precis alla rätt knappar hos mig som läsare.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.