Tematrio: Saint Patrick’s Day!

TematrioJag hade inget grönt på mig i söndags, så jag fick en hel del nyp (och gav igen en hel del också). Även Lyran uppmärksammar Sankt Patricks dag på följande vis: Berätta nu om tre böcker skrivna av irländska författare.

1. The Picture of Dorian Gray av Oscar Wilde är en av mina absoluta favoritklassiker och en av mina favoritböcker. Jag har läst den tre gånger och blir alltid lika förtjust. Men egentligen tycker jag allra bäst om hans ironiska, men väldigt tragiska The Nightingale and the Rose.

2. Eoin Colfers böcker om det inledningsvis kriminella underbarnet Artemis Fowl var en favoritserie som barn. Jag köpte en ny Artemis Fowl-bok på rean och ska försöka passa in den i läsningen relativt snart.

3. Tydligen är C. S. Lewis irländare (man lära sig något nytt varje dag!), så Narnia-böckerna hör definitivt hemma i denna trio. Det är också en favoritserie från barndomen och en bokserie som jag hemskt gärna vill läsa om.

 

Jag har just nu problem med att mina kommentarer registreras som spam på WordPress, så om du har en WP-blogg kan det vara bra att kolla där om jag har lämnat en kommentar.

Jag ska försöka få det här problemet löst senare idag.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Tematrio: Saint Patrick’s Day!

 1. Lena skriver:

  Den första boken om Artemis Fowl har jag läst men sedan blev det inte att jag läste fler.

 2. Maria skriver:

  Slukade Narnia-böckerna som barn. Visste inte att Lewis var irländare.

 3. Carro skriver:

  Doran Gray läste vi utdrag ur på gymnasiet. Har också tänkt göra den här tematrion men måste nog fuska och kolla upp om jag ens har läst en enda irländare 😛

 4. Jenny H skriver:

  Narnia missade jag, annars hade jag definitivt tipsat om dem, jag också! Artemis Fowl har jag tänkt läsa, har bara inte blivit av än.

 5. Lottens Bokblogg skriver:

  Artemis Fowl kände jag alls inte till.
  Lewis hade ju jag också med;-)

 6. Monika skriver:

  Jag önskar att jag hade läst böckerna om Artemis Fowl i stället för den så kallade fortsättningen på Liftarens guide till galaxen. Vi får se om jag överhuvudtaget vågar mig på Eoin Colfers mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.