Tematrio: Svenska böcker

I tematrio den här veckan ville Lyran att vi skulle:  Berätta om tre bra svenska böcker!

1. Kvinna eller försvinna! av Anna-Lena Brundin är en intressant uppbyggd novellsamling. Varje novell skildrar ett kvinnoöde och hakar i varandra – något jag inte insåg förrän på slutet. Det är en intressant bok.

2. Döende ängel av Jan Ränkedahl är en diktsamling som förmedlar en historia om en kvinna som är döende i cancer. Det var ett tag sedan jag läste den, men jag minns att jag tyckte att dikterna var väldigt fina och att historien var gripande.

3. Dikter 1939-1950 av harald forss är ett verk med modernistiska dikter. Jag tyckte oerhört mycket om hans dikter när jag läste dem och letar ibland efter hans andra verk när jag går i antikvariaten.

Återigen blir det lite äldre titlar som kanske inte är helt lätta att få tag på.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Tematrio: Svenska böcker

  1. Saga skriver:

    Det här var spännande svar! Brundin har jag läst en annan bok av men de två andra är för mig helt okända. Dem ska jag skriva upp på någon lista, tror jag!

  2. Lyran skriver:

    Intressanta, ovanliga tips – tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.