Tematrio: Titelefternamn

Ny tematrio hos Lyran denna vecka. Denna vecka skrev hon:

Dags för ett nytt tema baserat på titelnamn. Jag tror nog att man kan hitta en hel del om man letar noga. Jag hittade faktiskt dryga 30 (!) i min bokhylla. Berätta om en roman/novell/text med ett efternamn i titeln!

Jag hade ett par stycken och fick svårt att välja. Jag har ändrat på listan flera gånger och haft lite ågren över vilka böcker jag borde ta med.

The Fry Chronicles av Stephen Fry
Den andra av hans självbiografier som täcker hans vuxna liv från Camebridgeåren till dess att han blir en etablerad skådespelare. Jag har aldrig skrattat så mycket som när jag läste den här. Stephen Fry är verkligen en begåvad författare och det är svårt att lägga den ifrån sig. Vips innan du vet ordet av så är du på sista sidan och önskar bara att det fanns mer.

Artemis Fowl av Eoin Colfer
Artemis Fowl är ett tolvårigt geni med en plan: att stjäla vättarnas guld. Han begår dock ett misstag när han kidnappar vätten Holly… Första delen i en av mina favoritserier som barn och som jag fortfarande läser med behållning. De är underhållande, spännande bladvändare.

Dolores Claiborne av Stephen King
En av mina favoriter när det gäller Stephen King. Länge har folket i Little Tall Island väntat på att få veta vad som verkligen hände när Dolores Claibornes man dog för trettio år sedan. Efter det att hennes rikare arbetsgivare dör är polisen mycket intresserade av vad hon har att säga om händelsen. Hennes bekännelse förtäljer om hur stark moderskärlek är och de fruktansvärda hemligheter som finns i män och kvinnors hjärtan. Riktigt ruskigt och otäckt, men man förstår verkligen Dolores.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Tematrio: Titelefternamn

 1. Maria skriver:

  Dolores Clairborne blev en väldigt bra film också.

 2. Monika skriver:

  Jag har med Dolores jag också 🙂 De andra två har jag inte läst.

 3. Lotten skriver:

  Jag hade också med Dolores:-) De andra var nya bekantskaper.

 4. Annika skriver:

  Fry har jag tänkt läsa under en lång tid, men jag har dock aldrig kommit så långt. King har jag läst en mängd böcker av, men jag har aldrig hört talas om den här. Hur nu det kan komma sig?!

  Ps: den 16:e kommer du att få en utmaning så håll utkik 😉

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag har aldrig skrattat så mycket som när jag läste The Fry Chronicles, så den är rekommenderad.
   Det är inte en sådan där ”typisk” Stephen King så det brukar inte vara den första folk drar upp när de pratar om King. Plus att han har ju skrivit otroligt mycket så det är omöjligt att ha hört talas om allt XD

   Åh, vad spännande! 🙂 Ser fram emot det.

 5. Lena skriver:

  Läser inte King själv, men eftersom maken läser dem så finns några i bokhyllan, dock inte den du nämner. Artemis Fowl läste jag för några år sedan och tyckte den var trevlig. Din första har jag ingen riktig koll på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.